Ioan Bălan, în Parlament:

Emil Boc va face metrou în Cluj-Napoca mult mai repede decât va face Guvernul autostrăzile Moldovei

Aceasta, în timp ce PSD duce ţara spre subdezvoltare şi sărăcie, primarii liberali se mobilizează pentru a construi o viaţă mai bună pentru cetăţeni

Vicepreşedintele PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a avut, miercuri, un discurs virulent în Parlament faţă de guvernarea PSD care duce ţara spre subdezvoltare, inclusiv în administraţia locală controlată de social-democraţi, arătând că, în schimb, unde administraţia locală este asigurată de liberali, lucrurile merg în direcţia care trebuie.

„PSD este la guvernare nu de 2 ani, aşa cum spun unii, ci de peste 6 ani şi jumătate, mai precis din luna aprilie a anului 2012. PSD a avut guvernele conduse de Victor Ponta, a susţinut şi condus guvernul de tehnocraţi, în care PSD a avut chiar viceprim-ministru şi, de 2 ani, schimbă guverne şi miniştri în funcţie de mofturile şi interesele preşedintelui de partid. În peste 6 ani şi jumătate, nu s-a demarat niciun proiect major de investiţii, nu s-a atras mai nimic din fondurile europene aferente cadrului financiar 2014 – 2020, nu s-au construit spitale, nu s-au modernizat şcoli, nu s-a făcut practic nimic pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă pentru români” a spus Ioan Bălan.

El a arătat că pentru a ascunde incompetenţa şi neputinţa, PSD se laudă că a majorat unele venituri ale populaţiei, însă oamenii se uită în sacoşa de cumpărături şi constată că sunt şi mai săraci, din cauza creşterii ameţitoare a preţurilor.

„Ori de câte ori PSD s-a aflat la guvernare, ţara nu a avansat, ci a involuat, adică s-a pierdut şi ceea ce se construise bine. Din păcate, această caracteristică a PSD nu este numai la nivel central, ci şi la nivelul administraţiei locale. Unde avem comunităţi locale conduse de primari roşii, subdezvoltarea este la ea acasă: şcolile sunt ignorate, străzile sunt pline de gropi, utilităţile nu există, iar numărul de beneficiari de ajutor social este mare. Acolo unde soarta comunităţilor locale este condusă de un primar PNL, lucrurile sunt exact pe invers: strada, şcoala şi spitalul sunt renovate, mediul de afaceri se dezvoltă, proiectele pe bani europeni nerambursabili vin unul după altul, iar ajutoarele sociale sunt puţine, pentru că oamenilor li se oferă locuri de muncă cu salarii bune” a declarat Ioan Bălan.

Vicepreşedintele liberal a vorbit în discursul său despre constituirea Alianţei Vestului, creată între cei mai performanţi primari din România, respectiv între primarii PNL ai municipiilor Cluj-Napoca, Oradea, Arad şi Timişoara, care s-au săturat să mai aştepte rezultate concrete, şi nu vorbe, de la Guvernul PSD-ist de la Bucureşti.

„Împreună, cele patru oraşe cele mai dezvoltate din România, vor să construiască împreună infrastructură de transporturi modernă şi rapidă, o infrastructură de comunicaţii, şi să stimuleze şi mai puternic investiţiile private, româneşti sau străine. Oricum, cele patru oraşe s-au desprins cu totul de România, dacă ne uităm la viteza cu care se modernizează şi la nivelul salariilor pe care le câştigă angajaţii. Mai mult decât atât, Comisia Europeană a privit cu mare deschidere iniţiativa celor patru primari PNL, care au demonstrat deja, în oraşele lor, că au construit o viaţă mai bună pentru cetăţeni: şcoli şi universităţi moderne, spitale renovate şi dotate cu aparatură modernă, străzi reabilitate şi locuri de parcare, clădiri reabilitate şi utilităţi pentru toţi locuitorii” a spus Ioan Bălan.

El a adăugat că, dacă ar fi să parieze, atunci ar spune că Emil Boc va face metrou în Cluj-Napoca mult mai repede decât va face Guvernul autostrăzile Moldovei.

„Diferenţa orbitoare dintre neputinţa politicienilor PSD şi performanţa aleşilor locali ai PNL se vede şi în Moldova. De pildă, sucevenii văd cu ochii lor ce înseamnă să ai un primar şi un preşedinte de consiliul judeţean PNL şi compară acest lucru cu unele judeţe învecinate. Diferenţele sunt incontestabile! Dacă modernizarea judeţului şi municipiului Suceava merge cu pedala de acceleraţie apăsată la maximum, nu acelaşi lucru putem spune despre cea mai mare parte a Moldovei, unde lucruri se mişcă cu greutate şi ghidate parcă de principiul: un pas înainte şi doi paşi înapoi” a mai spus Ioan Bălan.

Parlamentarul sucevean consideră că România nu mai poate aştepta ca PSD să se reformeze şi să guverneze în interesul cetăţenilor.

„Nu au reuşit să se schimbe în 29 de ani, cu siguranţă nu vor reuşi niciodată! Astfel, este de datoria Partidului Naţional Liberal să înlăture de la guvernare acest partid păgubos, învechit şi cu metehne grele şi să conducă ţara pe drumul european al modernizării, pe care cu toţii îl aşteptăm de aproape trei decenii” a mai spus Ioan Bălan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: