Concursul „25 de ore la USV”

>  Inele şi brăţări electronice cu care să se controleze jocuri pe calculator, echipamente dintr-o casă inteligentă sau chiar o valiză „smart” au fost create de studenţii suceveni participanţi la concursul 25h@USV

 Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a organizat, în zilele de 15 şi 16 noiembrie 2018, ediţia a V-a concursului studenţesc „25 de ore la USV” (25h@USV).

Patru echipe, alcătuite din câte trei studenţi înscrişi la programele de studiu ale Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, au petrecut împreună 25 de ore în atriumul corpului E al Universităţii, încercând să găsească soluţii pentru tematica concursului din acest an: proiectarea şi implementarea de bijuterii inteligente.

În acest scop, organizatorii au asigurat echipelor dispozitive electronice şi senzori pentru implementarea proiectelor.

Proiectele echipelor au fost evaluate în dimineaţa zilei de 16 noiembrie de către un juriu condus de prof. Jean Vanderdonckt de la Université Catholique de Louvain, Belgia, şi alcătuit din Nathan Magrofuoco (Université Catholique de Louvain), Alexandru Nistor (Assist Software) şi Sergiu Gîrneţ (OSF Global Services).

În vederea realizării în condiţii cât mai bune a temei propuse de organizatori, echipele de studenţi au imaginat şi creat inele şi brăţări electronice cu care să controleze jocuri pe calculator, echipamente dintr-o casă inteligentă sau chiar o valiză „smart”.

Rezultatele concursului au fost: locul I – echipa alcătuită din Cristi Miron, Beneamin Macsim şi Raul Calujac; locul II – Ilie Alberto Cîrdei, Daniel Grigoriciuc şi David-Ioan Cosovan; locul III – Mădălin-Emilian Pop, Teodora-Ioana Istrătoaie şi Wilfried Nikolas Desrcanu; locul IV – echipa compusă din Adrian-Vasile Catană, Mihaela Serediuc şi Ruth-Laura Gherasim.

Prin acest concurs, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava se alătură competiţiilor similare de tipul „hackathon” care au loc pe plan internaţional. Prin tematica sa, concursul 25h@USV încurajează creativitatea studenţilor în procesul dezvoltării de tehnologii de vârf la ora actuală în domeniul interacţiunii cu sistemele informatice. Ediţia 2018 a concursului 25h@USV a dus mai departe, cu succes, tradiţia începută în anul 2014, mizând pe forţarea limitelor creativităţii tehnice studenţeşti prin propunerea de teme relevante pentru direcţiile date de tehnologiile IT de ultimă oră.

Din partea organizatorilor, prof. univ. dr. ing. Adrian Graur şi prof. univ. dr. ing. Radu-Daniel Vatavu consideră acest eveniment ca unul important în contextul actual al specificului competiţiilor studenţeşti naţionale şi internaţionale, atât prin tehnologia inovativă adresată în fiecare an, cât şi prin modalitatea specifică de implementare a acestuia. Sponsorii concursului din acest an au fost Assist Software, OSF Global Services şi Global Design. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: