Pe fosta groapă de gunoi a Fălticeniului

8.500 de puieţi de salcâm

În pofida capriciilor începutului de iarnă, pregnant manifestate sâmbătă, 17 noiembrie, în vecinătatea Fălticeniului a avut loc o acţiune de plantare de puieţi ce vizează împădurirea unei zone de teren neproductive, ce a „găzduit” cu ani în urmă fosta groapă de gunoi a oraşului.

Acţiunea a fost rezultatul cooperării dintre Primăria Municipiului Fălticeni şi Direcţia Silvică Suceava, care au pus la dispoziţie, pe de o parte, terenul pe care s-au plantat puieţii, şi, pe de altă parte, expertiza şi materialul săditor, acesta provenind de la Pepiniera Salcea a DS Suceava.

 Personalul silvic de la ocoalele silvice din Fălticeni, Mălini şi Râşca, alături de elevi şi cadre didactice de la câteva şcoli din Fălticeni şi-au reunit eforturile pentru ducerea la bun sfârşit a întregii acţiuni. Coordonarea în teren a acţiunii a fost asigurată de Ocolul Silvic Fălticeni, prin echipa condusă de şeful de ocol, ing. Mihai Miheţiu.

Cele 48 de persoane ce au format echipa personalului OS Râşca, alături de muncitori voluntari, sub coordonarea şefului de ocol ing. Bogdan Robciuc, au reuşit plantarea a 2.000 de puieţi de salcâm pe o suprafaţă de teren de circa 45 ari, rezultate similare de altfel celor înregistrate şi de echipa de voluntari de la OS Mălini, sub coordonarea ing. Dan Ştefan, sau a celei a ocolului fălticenean.

Primarul Fălticeniului, Gheorghe Cătălin Coman, a fost alături de cei care au plantat, in total, 8.500 de puieţi de salcâm, mulţumindu-le pentru efortul lor. (C.V.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: