Lucian Harşovschi a constatat că municipiul Suceava este avansat faţă de alte oraşe mari

Viceprimarul Lucian Harşovschi, aflat la Constanţa pentru discuţii privind implementarea proiectelor prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, a declarat vineri că municipiul Suceava este avansat faţă de alte oraşe mari şi a subliniat că reprezentanţii Comisiei Europene deja discută de programarea 2021 – 2027, deşi în actuala programare autorităţile locale abia încep să depună proiectele.

„Chiar dacă 2020 este aproape, Programul Operaţional mai are multe «retuşuri» legislative de făcut” a spus viceprimarul.

El a menţionat că în cursul zilei de vineri, la Constanţa, alături de administraţiile locale din regiunile nord-est, sud-vest, sud Muntenia şi sud-vest Oltenia, a prezentat membrilor Comisiei Europene stadiul proiectelor precum şi ce probleme întâmpină autorităţile sucevene în depunerea acestora.

„Suceava, spre deosebire de Constanţa, care nu are niciun proiect depus, a depus astăzi al treilea proiect pe Axa 4, mai exact pentru obiectiv specific 4.5: «Creşterea calităţii infrastructurii educaţionale relevante pentru piaţa forţei de muncă», cu o valoare de 4.962.185,73 lei” a explicat viceprimarul, cu referire la proiectul de reabilitare şi echipare a infrastructurii educaţionale a Colegiului Tehnic „Petru Muşat” din Suceava.

Lucian Harşovschi a dat asigurări că la sfârşitul anului vor fi depuse toate cele şase proiecte şi, în acest fel, municipiul Suceava va accesa 31,9295 milioane euro, fonduri europene nerambursabile.

Viceprimarul a menţionat că tot vineri, „chiar dacă părea utopic la început, mai ales în condiţiile în care POR 2014 – 2020 nu a început să fie implementat”, s-a discutat şi despre programul pentru perioada 2021 – 2027.

„Am solicitat să fie atenţi la întocmirea ghidurilor, pentru a putea avea strategii locale coerente, care să fie finanţate conform necesităţilor populaţiei” a explicat viceprimarul. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: