În cadrul Programului Naţional „Mama şi copilul”

230 de copii din judeţ au beneficiat gratuit, lunar, de lapte praf

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, de la începutul acestui an, 230 de copii din judeţ, care au avut greutate mică la naştere, au beneficiat lunar de lapte praf în cadrul Programului Naţional „Mama şi copilul”.

Sursa citată a precizat că, până în prezent, laptele praf distribuit a fost din cel contractat anul trecut, urmând ca până la sfârşitul trimestrului IV să fie repartizată cantitatea contractată pentru anul 2018, respectiv 7139,2 kg, însumând 8924 de cutii de lapte praf.

Totodată, din această cantitate vor beneficia lunar de lapte praf cei 343 de copii care au fost catagrafiaţi împreună cu medicii de familie.

Potrivit Ordinului MS nr.1253/2006, laptele praf este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni care nu beneficiază de lapte matern. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: