Expoziţie la Agenţia BNR Suceava

„ZooMonetar – Fauna lumii pe bancnote şi monede”

Muzeul Băncii Naţionale a României şi Agenţia BNR Suceava au vernisat joi, 15 noiembrie, expoziţia „ZooMonetar – Fauna lumii pe bancnote şi monede”, proiect care constituie o invitaţie la o „călătorie” în jurul lumii, prin intermediul reprezentărilor animaliere de pe bancnote şi monede, îmbinând caracterul educaţional cu divertismentul cultural.

Potrivit organizatorilor, expoziţia este deschisă publicului la Agenţia BNR Suceava până la 15 iunie 2019.

„Structurată pe secţiuni – animale marine, mamifere, animale domestice, păsări şi animale mitologice, expoziţia prezintă peste 100 de specii şi subspecii din fauna lumii prin intermediul a peste 250 de însemne monetare – de la monede din Antichitate, Evul Mediu şi Epoca Modernă, emise de diverse state, regate şi imperii, până la bancnote moderne din 59 de ţări şi teritorii de pe şase continente. Expoziţia promite vizitatorilor o experienţă unică, provocatoare prin tematică şi valoarea pieselor expuse, precum şi prin dimensiunea globală a provenienţei acestora” ne-au mai transmis organizatorii. (L.D.C.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: