Primari PSD din zona de munte cer Guvernului şi parlamentarilor să „spargă buba” de la Ministerul Energiei şi să rezolve problema EMU Crucea:

„Suferă cu toţii, mineri, familii, dar mai ales nişte copii nevinovaţi, copiii minerilor !!!”

Primarul comunei Crucea, Dorin Rusu, a făcut, ieri, un apel Guvernului PSD – ALDE şi parlamentarilor PSD din judeţ să soluţioneze problema Exploatării Miniere de Uraniu (EMU) de la Crucea, unde minerii sunt în grevă pentru că nu şi-au primit salariile de două luni, iar sucursala Suceava a Companiei Naţionale a Uraniului are datorii de 3,5 milioane de lei faţă de furnizori.

Dorin Rusu şi-a transmis nemulţumirea pe pagina de socializare, fiind susţinut şi de primarul de Dorna Arini, Ioan Moraru.

„Aloooo… Guvernul României PSD + ALDE…, spargeţi buba de la Ministerul Energiei… Stimaţi parlamentari de Suceava…, lumea ne-a votat… Primar de Ostra cu 93%, iar la Crucea cu 91%… Chiar nu vă pasă de ceea ce se întâmplă cu familiile noastre din judeţul dvs. Suceava!!!!!!!!?” transmite Dorin Rusu.

Primarul de Dorna Arini, Ioan Moraru, a susţinut demersul colegului său din Crucea.

„Rugăm să acordaţi importanţă exploatării de minereu de uraniu de la Crucea şi Ostra. Faceţi lobby la Ministerul Energiei pentru a susţine producţia internă. Situaţia economică a localităţilor în discuţie şi a celor riverane depinde foarte mult de funcţionarea acestor exploatări” a menţionat Moraru.

În discuţie a intervenit şi fostul preşedinte al CJ Suceava, Cătălin Nechifor, acum deputat şi vicepreşedinte Pro România, care a arătat că el şi-a făcut datoria cât a putut şi că ar trebui ca cei de la guvernare să aducă ministrul Economiei la Crucea, aşa cum a procedat el în 2015 cu Andrei Gerea, care apoi a găsit soluţii pentru finanţarea activităţii.

Primarul Dorin Rusu a răspuns că nu este de comentat în ceea ce a făcut Nechifor, precizând că prezentul este urât de tot.

„Suferă cu toţii, mineri, familii, dar mai ales nişte copii nevinovaţi, copiii minerilor!!!” a atras atenţia Dorin Rusu.

Minerii EMU Crucea au declanşat, de luni, protestele, nemulţumiţi fiind că nu şi-au primit drepturile salariale de două luni. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: