Romsilva anunţă că în primele 10 luni ale anului a furnizat direct populaţiei cu 30% mai mult lemn de foc decât în tot anul trecut

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva anunţă că a vândut direct populaţiei, în primele zece luni ale anului, un volum de peste 1,3 milioane mc lemn pentru foc, cu 30% mai mult decât volumul total oferit pe parcursul anului trecut.

Astfel, până la finalul lunii octombrie, Romsilva a vândut direct populaţiei 1.365.888 mc lemn pentru foc, la un preţ mediu de 170 de lei/mc, fără taxa pe valoare adăugată, se arată într-un comunicat.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva va furniza direct populaţiei, în anul 2018, conform estimărilor, 1,7 milioane mc lemn pentru foc.

Preţul lemnului pentru foc variază în funcţie de specie, sortiment şi condiţiile de livrare. Cele mai mari cantităţi de lemn pentru foc, aproximativ 70%, sunt disponibile la depozitele temporare amenajate de ocoalele silvice din cadrul Romsilva la drumurile auto, costurile de transport nefiind incluse în preţ.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva face cunoscut că a reuşit creşterea volumului de lemn pentru foc, livrat direct populaţiei, lemn rezultat în principal din lucrări de îngrijire şi de igienizare a pădurilor.

„În urma unor eforturi susţinute”, Romsilva a înregistrat, în ultimii 2 ani, o evoluţie a volumului de lemn pentru foc livrat direct populaţiei, aproximativ 840 de mii mc în 2016 şi un milion de metri cubi în 2017, se arată în comunicat.

„Pentru a veni în sprijinul persoanelor interesate, Romsilva a demarat o campanie de informare privind achiziţia de lemn pentru foc, toate informaţiile referitoare la oferta disponibilă fiind afişate la sediile ocoalelor silvice din cadrul regiei şi sediile primăriilor, precum şi prin anunţuri în presa locală. De asemenea, aceste informaţii centralizate la nivelul direcţiilor silvice sunt prezentate pe pagina de internet a Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, Romsilva.ro, la secţiunea «Informare publică – Disponibil lemn foc pentru populaţie», toate informaţiile fiind actualizate de două ori pe lună” se mai precizează în document.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane ha păduri proprietatea publică a statului şi asigură servicii silvice pe baze contractuale pentru aproximativ un milion ha de păduri aflate în alte forme de proprietate. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: