La un concurs naţional de traduceri

O masterandă a Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării a obţinut menţiunea specială a juriului

La Facultatea de Litere a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca a avut loc vineri, 9 noiembrie a.c., ceremonia de premiere a laureaţilor concursului naţional de traduceri „Mot a Monde”, concurs aflat la a IX-a ediţie, sub egida Institutului Francez din Cluj-Napoca, în colaborare cu Organizaţia Internaţională a Francofoniei.

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a fost reprezentată de Antonesei Ana-Maria, masterandă în anul I la Teoria şi Practica Traducerii, care a obţinut menţiunea specială a juriului, fiind coordonată de conf. univ. dr. Raluca-Nicoleta Balaţchi şi de lector univ. dr. Corina Iftimia.

Potrivit unui comunicat al USV, anul acesta participanţii au avut de tradus un fragment din romanul „L’Amas ardent” al lui Yamen Manai, laureat al Premiului celor Cinci Continente ale Francofoniei 2017.

„În cadrul ceremoniei, premianţii l-au putut întâlni personal pe autorul tunisian, care a vorbit despre romanul său şi a răspuns întrebărilor formulate de tinerii traducători” a precizat sursa citată. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: