Rezultat al discuţiilor cu părţile interesate

Holzindustrie Schweighofer a publicat primul raport de sustenabilitate

Grupul Schweighofer, unul dintre cei mai importanţi procesatori de lemn din Europa, prezintă primul raport de sustenabilitate din istoria companiei.

Compania are un obiectiv clar de a demonstra transparenţă maximă şi, prin urmare, ţinteşte crearea unei baze solide pentru dialoguri ulterioare cu grupurile de mediu şi factorii de decizie. Raportul se concentrează pe anul 2017 şi oferă o perspectivă a anului în curs. Prin acest raport, Holzindustrie Schweighofer furnizează informaţii cuprinzătoare şi structurate despre activităţile sale principale, precum şi o explicaţie detaliată a arhitecturii de securitate a lanţului său de aprovizionare.

Critica, un stimulent pentru transparenţă şi dialog

Michael Proschek-Hauptmann, responsabil pentru sustenabilitate şi conformitate al Holzindustrie Schweighofer: „Sustenabilitatea este o parte esenţială a misiunii şi viziunii companiei. Prin Raportul de Sustenabilitate, pe care îl vom publica la fiecare doi ani, dorim să subliniem angajamentul pe care ni l-am asumat pentru transparenţă şi dialog. Sperăm să transmitem un semnal clar al angajamentului nostru şi să reiterăm că vedem în critici un imbold către mai multă transparenţă şi către dialog şi că, prin urmare, luăm măsuri în acest sens”.

Prin acest raport, compania doreşte să ofere o imagine de ansamblu a angajamentului său faţă de o industrie sustenabilă a lemnului, în special în România, unde se concentrează majoritatea unităţilor sale de producţie. „Prin arhitectura noastră de securitate, care a fost extinsă constant în ultimii ani pentru a lupta împotriva defrişărilor ilegale din România, depăşim de departe toate reglementările legale” a mai declarat M. Proshek-Hauptmann. Potrivit lui, procesul de îmbunătăţire este continuu, iar lucrul la mecanismele de securitate este în derulare. Contribuţiile din partea societăţii civile sunt foarte apreciate în acest proces.

Plantarea Pădurii de Mâine

Pe lângă descrierea detaliată a lanţului valoric şi a mediului în care activează Holzindustrie Schweighofer, raportul descrie, de asemenea, şi o nouă iniţiativă de sustenabilitate. „Ne vedem viitorul într-o industrie circulară şi dorim să ne extindem în continuare poziţia în această zonă, utilizând resursele de care dispunem cât mai eficient cu putinţă. Deja utilizăm aproape 100% din resursele pe care le primim; cea mai mare parte dintre acestea se transformă în produse durabile din lemn. Acest fapt restricţionează emisiile de dioxid de carbon şi contribuie la protecţia mediului. Prin proiectul de reîmpădurire Pădurea de Mâine urmărim şi acest obiectiv” a declarat dl Proschek-Hauptmann.

Proschek-Hauptmann a încheiat: „Anul 2017 a fost un an al dezbaterilor intense şi al autointerogării critice pentru Holzindustrie Schweighofer. Drept rezultat, ne-am angajat să dăm dovadă de transparenţă şi să dialogăm, cu un obiectiv clar: Să facem tot ce ţine de noi din punct de vedere ecologic şi economic pentru a acţiona drept un exemplu de bune practici în domeniul nostru de activitate. În acelaşi timp, ne continuăm politica porţilor deschise şi, bineînţeles, suntem deschişi opiniilor celor interesaţi”. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: