Drepturi necuvenite de aproape 130.000 de lei, plătite de Casa de Pensii

> „În urma constatărilor făcute, s-a procedat la corectarea datelor, calcularea debitelor şi luarea de măsuri pentru recuperarea sumelor încasate nelegal” se precizează într-o informare a CJP Suceava

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Suceava ia măsuri de diminuare a debitelor rezultate din plăţi necuvenite. Potrivit unei informări a instituţiei, la începutul lunii octombrie, „soldul debitelor recuperate era 671.538 de lei”. În scopul depistării cazurilor de primire pe nedrept a plăţilor din bugetul asigurărilor sociale de stat, specialiştii CJP au recurs la suprapunerea bazelor de date proprii cu cele ale autorităţilor competente de evidenţă a populaţiei. Astfel, au fost descoperite o serie de situaţii în neregulă, în intervalul 1 ianuarie – 30 septembrie 2018 numărul respectivilor beneficiari fiind de 28, iar pentru aceştia s-au creat debite în valoare totală de 128.682 de lei.

„În urma constatărilor făcute, s-a procedat la corectarea datelor, calcularea debitelor şi luarea de măsuri pentru recuperarea sumelor încasate nelegal” se precizează în informarea CJP Suceava.

De precizat este că, în primele trei trimestre ale anului 2018, lucrătorii Casei de Pensii Suceava au soluţionat 9.189 de cereri de stabilire şi modificare a pensiilor, din totalul celor 9.220 depuse. Gradul de soluţionare a dosarelor respective a fost de 99,66%, cererile nerezolvate fiind cele pentru care documentaţia aferentă a fost incompletă. Primite la ghişeele instituţiei au fost şi 87 de cereri de acordare a indemnizaţiilor prevăzute de legile speciale, toate acestea fiind soluţionate în termenul legal. Conform informării CJP, în primele 9 luni din acest an, durata minimă de soluţionare a cererilor s-a redus de la 45 de zile la 22,64 de zile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: