Activitate social filantropică organizată de Protoieria Fălticeni pentru vârstnici şi copii instituţionalizaţi

La iniţiativa Protoieriei Fălticeni, a preoţilor şi a credincioşilor, a avut loc o campanie de colectare de alimente şi diferite bunuri pentru a fi donate căminelor de copii şi de bătrâni.

Această activitate face parte dintr-un proiect social filantropic mai amplu, pe care îl desfăşoară periodic Protoieria Fălticeni şi care îi are în atenţie pe cei aflaţi în grija instituţiilor de ocrotire socială. Proiectul social se organizează cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

În acest sens s-a avut în vedere faptul că sezonul rece a început, iar cei care sunt în grija Bisericii au nevoie mai mare de ajutor. Astfel, la îndemnul Protoieriei Fălticeni, parohiile „Adormirea Maicii Domnului” din Leucuşeşti (pr. paroh Adrian Dulgheriu), „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” Hârtop (pr. paroh Mihai Todireanu), „Sfântul Vasile cel Mare” Buneşti (pr. paroh Ioan Roşu), şi parohia „Sfinţii Mari Mucenici Mercurie şi Ecaterina” Rădăşeni (preoţi Constantin Rotar şi Georgian Rotar) au făcut o colectă constând în legume, alimente neperisabile şi dulciuri.

În urma colectei s-a strâns cantitatea de 8 tone de alimente, care au fost transportate la căminele de bătrâni de la Mănăstirea Bogdăneşti şi Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, ca şi la Centrul de plasament pentru copii din Dolhasca.

„Ne bucură faptul că am reuşit să ne străduim să ajutăm pe oamenii singuri, bolnavi şi săraci din aceste aşezăminte sociale. Am urmat şi noi îndemnul Mântuitorului Hristos prin cuvintele „întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut” (Mt. 25,40), mulţumim parohiilor care aduc periodic daruri şi cuvinte de mângâiere pentru ca anii de bătrâneţe să fie petrecuţi în pace” a menţionat părintele protoiereu Adrian Dulgheriu.

Pr. GEORGIAN ROTAR

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: