Dr. Maricela Cobuz, deputat PSD de Suceava, declaraţie politică în Camera Deputaţilor:

„Ziua Mondială a Diabetului”

Deputatul PSD de Suceava dr. Maricela Cobuz a susţinut ieri, în Şedinţa de Plen a Camerei Deputaţilor, declaraţia politică cu tema „Ziua Mondială a Diabetului”.

În cadrul declaraţiei politice, dr. Maricela Cobuz a precizat că Ziua Mondială a Diabetului se sărbătoreşte în fiecare an pe data de 14 noiembrie, la iniţiativa Federaţiei Internaţionale de Diabet (IDF), cu sprijinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, începând din anul 1991. Anul acesta, Ziua Mondială a Diabetului are ca temă de dezbatere „Diabetul şi Familia”. Această zi este marcată la nivel internaţional de toate asociaţiile membre ale Federaţiei Internaţionale de Diabet, cât şi de persoanele afectate de diabet.

La nivel mondial, conform datelor publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, sunt peste 422 de milioane de persoane bolnave de diabet. Anual mor peste 1,6 milioane de pacienţi din cauza complicaţiilor acestei boli.

În România sunt peste două milioane de persoane care suferă de diabet, dintre care peste jumătate sunt femei şi peste 5.000 sunt copii. Judeţul Suceava are în prezent aproximativ 30.000 de pacienţi care au diabet zaharat.

Diabetul este o boală extrem de severă atunci când nu este bine monitorizată, complicaţiile afectând pacientul în mod direct şi indirect întreaga familie.

Pentru a veni în sprijinul pacienţilor cu diabet, Guvernul României a reorganizat Programul naţional de diabet zaharat derulat de CNAS şi care este finanţat din bugetul Fondului Naţional Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate.

Ministerul Sănătăţii a decis acordarea de pompe de insulină şi a senzorilor de monitorizare continuă a glicemiei copiilor bolnavi de diabet, pentru a-i ajuta pe aceştia în tratamentul bolii, scăpând de numărul mare de injecţii şi de înţepăturile necesare controlului glicemic.

Este pentru prima dată când Ministerul Sănătăţii acordă o importanţă maximă pacienţilor cu diabet şi în special copiilor.

La finalul declaraţiei politice, deputatul PSD de Suceava dr. Maricela Cobuz a declarat că, în calitate de deputat în Comisia pentru sănătate şi familie şi de medic pediatru, va susţine legislaţia din domeniul sănătăţii, încurajând populaţia spre o alimentaţie şi un stil de viaţă sănătos. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: