Potrivit primarului liberal Ion Lungu

Suceava va avea sală polivalentă când va ajunge PNL la guvernare

Primăria Suceava a înaintat la Compania Naţională de Investiţii stadiul de prefezabilitate actualizat al viitoarei săli polivalente. Luni, primarul Ion Lungu a depus personal documentaţia cu noile valori, după ce acestea au fost aprobate în şedinţa deliberativului local.

„Studiul merge din nou la Comisia interministerială de pe lângă Ministerul de Finanţe. Dna director-general al CNI este foarte optimistă, m-a asigurat că se va face 100% această sală polivalentă. Eu înclin să cred că se va face atunci când va veni un guvern liberal, dar este bine că suntem în lista sinteză. Dacă este voinţă politică, mâine dimineaţă, cine vrea să facă această sală polivalentă poate să o promoveze. Însă trebuie să o luăm de la capăt, să mergem din nou la Ministerul de Finanţe, la aprobare” susţine edilul-şef.

În şedinţa ordinară din octombrie, Consiliul Local a aprobat noua valoare a investiţiei la 106,792 de milioane de lei, echivalentul a circa 22,84 de milioane de euro, fiind a doua oară când s-a procedat la aducerea la zi. Motivarea a constat în aceea că, deşi era prevăzută cu 5.000 de locuri, sala polivalentă va avea încă 2.000 de locuri mobile, fiind un obiectiv în conformitate cu proiectul-tip al Companiei Naţionale de Investiţii. „Între timp, toate avizele au expirat şi trebuie reînnoite, inclusiv certificatul de urbanism, însă avem speranţa că, într-o zi, o vom putea face” a reliefat Ion Lungu.

O altă actualizare a fost operată în luna iulie, demersul fiind justificat prin deprecierea leului în faţa euro, cât şi prin scumpirea materialelor de construcţii. Aceasta după ce studiul de prefezabilitate a fost aprobat, în noiembrie 2016, la valoarea de 80,83 de milioane de lei, respectiv circa 17 milioane de euro.

Sala polivalentă urmează să fie ridicată la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni, pe un teren preluat de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă. Pentru construirea ei, Consiliul Local aprobase, în ultima şedinţă a mandatului 2012 – 2016, contractarea unui credit de 25 de milioane de lei (aproximativ 5 milioane de euro). Întrucât CNI s-a oferit să realizeze investiţia din Suceava cu fonduri guvernamentale, Primăria Suceava a renunţat la împrumut.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: