Sancţiuni de peste 84.000 lei aplicate de poliţişti în cadrul unor acţiuni pentru combaterea delictelor silvice

Poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava şi cei din cadrul subunităţilor teritoriale de poliţie, în cooperare cu specialiştii Gărzii Forestiere Suceava, au organizat, în perioada 6 – 13 noiembrie a.c., acţiuni punctuale pe raza judeţului, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării şi prelucrării masei lemnoase.

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, au fost efectuate 41 de acţiuni şi controale, fiind constatată o infracţiune şi fiind aplicate 142 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 84.300 lei. De asemenea, s-au confiscat 106,04 mc de material lemnos, în valoare de 24.878 lei.

Poliţia a arătat că, pe 7 noiembrie a.c., un echipaj rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control autoutilitara cu semiremorcă încărcată cu 27,91 mc cherestea de esenţă brad, conform avizului de însoţire prezentat de conducătorul auto.

„Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată şi cea înscrisă în avizul de însoţire, poliţiştii au solicitat sprijinul specialiştilor Gărzii Forestiere Suceava, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că ansamblul auto transporta cantitatea de 42,10 mc şi nu cea consemnată în documente” a arătat sursa citată.

Astfel, în cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii din comuna Mălini pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 14,19 mc cherestea de esenţă brad, în valoare de 9.479 lei, care nu era înscrisă în avizul de însoţire. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: