Azi, lansare de carte la Biblioteca Bucovinei

Petru Tomegea, „Valea Râşcăi. Toponimie şi antroponimie”

„Valea Râşcăi. Toponimie şi antroponimie” (Ed. Junimea, Iaşi, 2018, colecţia „Univers didactic”), semnat de prof. Petru Tomegea, este volumul care va fi lansat astăzi, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, în Sala de Artă „Elena Greculesi”, de la ora 14. Manifestarea, înscrisă celor din Anul Centenar şi Bucovina – 100, Centenarul Unirii cu Ţara, este organizată de Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina” şi de Biblioteca Bucovinei.

Volumul, de peste 350 de pagini, este însoţit de un cuvânt al criticului literar Mircea A. Diaconu, intitulat „Rigoare şi pasiune”, în care informează că, după ani de cercetări de bibliotecă şi teren, prof. Tomegea a dat tiparului un studiu cu semnificaţie multiplă astăzi, un studiu iniţiat în vremea facultăţii, în anii ’70 ai secolului trecut, sub îndrumarea şi sub autoritatea unor specialişti de referinţă precum Ilie Dan, Corneliu Dumitriu şi Vasile Arvinte. „O lucrare care înseamnă pasiune şi sentiment al datoriei, spirit ştiinţific şi deopotrivă angajare etică. Profesorul Petru Tomegea contribuie astfel la recuperarea «istoriei nescrise» a unui popor, cum numea Iorgu Iordan toponimia” consideră Mircea A. Diaconu. (L.D.C.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: