Ion Lungu este încrezător că, anul viitor, Suceava va obţine Trofeul pentru Excelenţă în Transport Local

> El consideră că obţinerea acestor trofee „este o onoare pentru Suceava şi pentru suceveni”

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, şi-a exprimat, miercuri, încrederea că anul viitor, în cadrul Galei Asociaţiei Municipiilor din România (AMR) va obţine Trofeul de Excelenţă pentru Transport Public, după ce va fi implementat proiectul ce prevede achiziţia de autobuze electrice.

Lungu a spus, într-o conferinţă de presă, că municipiul Suceava a câştigat trofeul în acest an la categoria iluminat public şi eficienţă energetică, subliniind că în municipiul Suceava a implementat două proiecte de iluminat public, unul cu fonduri europene, iar altul cu fonduri elveţiene, ceea ce a dus la creşterea intensităţii luminoase cu economii de 3,5 ori la factura de energie electrică.

„Am văzut fel de fel de reacţii. Nu vreau să le comentez. Aceste proiecte sunt analizate de Consiliul Rectorilor din România din toate domeniile de specialitate. La distanţă mare, municipiul Suceava a câştigat acest proiect” a spus primarul.

El a subliniat că obţinerea acestor premii, anul trecut pentru educaţie, iar în acest an pentru iluminat public, contribuie la promovarea oraşului.

„Este vorba de promovarea imaginii oraşului, pentru că este o gală deosebită, la Ateneul Român, sub patronajul preşedintelui României, Klaus Werner Iohannis, cu Consiliul Rectorilor de faţă, cu ambasadori, cu miniştri, cu personalităţi din Bucureşti. O atmosferă extraordinară” a spus Lungu.

El a subliniat că, prin premierea la Gala AMR, înainte de toate se face o imagine extraordinară a oraşului şi că se mândreşte cu acest lucru.

Lungu a mai spus că anul acesta Suceava a avut cele mai multe nominalizări, trei, celelalte fiind la transport public şi antreprenoriat.

El şi-a exprimat încrederea că anul viitor, la Gala AMR, Suceava ar putea obţine trofeul pentru transport public, după implementarea proiectului ce vizează achiziţia de autobuze electrice.

„Dacă ne ajută Dumnezeu, avem şansa să luăm noi la transporturi trofeul” a spus Lungu.

El consideră că obţinerea acestor trofee „este o onoare pentru Suceava şi pentru suceveni”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: