Box

Dumitru Vicol, „şerif” la Skopje!

Dumitru Vicol

România a fost una dintre ţările participante la prestigiosul turneu de box „Gongul de Aur”, găzduit de capitala Macedoniei, Skopje.

Din lotul de pugilişti prezenţi la acest turneu au făcut parte şi doi sportivi de la CSM Suceava. Este vorba despre Dumitru Vicol (categoria 75 kg) şi Adrian Botuşan (69 kg). Primul dintre ei a avut o comportare foarte bună, izbutind să intre în posesia trofeului. Vicol a prestat un box estetic şi eficient în acelaşi timp, fiind desemnat de organizatori drept cel mai tehnic pugilist al competiţiei. Mai trebuie precizat că Dumitru Vicol este primul român care a reuşit până acum să se impună la „Gongul de Aur”.

În ce-l priveşte pe Botuşan, a avut parte de o tragere la sorţi foarte dificilă, fiind nevoit să se recunoască învins încă din primul tur, în faţa unui pugilist consacrat din Serbia.

„Mă bucură performanţa lui Dumitru Vicol, care este un pugilist de calitate, cu care sportul sucevean se poate mândri. Turneul din Macedonia a contat şi ca o ultimă repetiţie înaintea Campionatului Naţional de seniori, care va avea loc la Iaşi, între 22 şi 27 noiembrie. Vicol va concura din postura de campion naţional en-titre. Sper că va reuşi să repete isprava de anul trecut, cu toate că acum va lupta la o categoria superioară de greutate” a declarat antrenorul Andu Vornicu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: