Peste 50 de staţii pentru autobuzele electrice achiziţionate cu finanţare europeană

> Acestea au fost aprobate în şedinţă extraordinară a deliberativului, iar, alături de platforma de garare, noile staţii sunt absolut obligatorii în vederea depunerii proiectului la ADRNE.

 Primăria municipiului Suceava va depune, la finele lunii noiembrie, la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est, proiectul „Sistem integrat de transport ecologic”. În acest sens, ieri, în şedinţă extraordinară, a fost necesară „completarea domeniului public al municipiului Suceava cu terenurile aferente a 52 de staţii de autobuz”. „Sunt necesare aceste lucruri pentru a definitiva documentaţia pe care intenţionăm să o depunem la sfârşitul lunii noiembrie. Vrem să intrăm cu aprobarea indicatorilor tehnico-economici în şedinţa ordinară a Consiliului Local, dar până atunci trebuie să facem operaţiunile de intabulare de la Cadastru”, a declarat primarul Ion Lungu. În inventarul bunurilor care aparţin domeniului public al municipiului Suceava se află evidenţiate 23 de terenuri aferente staţiilor de călători, investiţiile făcute necesitând şi amplasarea a altora.

Reamintim că, în cadrul Programului Operaţional Regional POR 2014-2020, municipiul Suceava intenţionează să acceseze 25,4 de milioane de lei pentru achiziţionarea a minim 40 de autobuze electrice cu sistem de e-tiketing şi de „monitorizare în trafic a flotelor”. Depunerea proiectului este condiţionată şi de înfiinţarea unei platforme de garare autobuzelor electrice şi încărcare a acumulatorilor, obiectivul urmând a fi materializat la capătul străzii „Căpitan Grigore Andrei”, „pe un tăpşan” din Burdujeni, cu un necesar financiar de 2,18 milioane de lei, respectiv de circa 650.000 de dolari. Termenul de execuţie este de 3 luni, lucrările incluzând realizarea terasamentului rutier, a unui zid de sprijin şi a împrejmuirii. Suma asigurată din fonduri europene, pe lângă cele menţionate finanţată fiind şi introducerea reţelelor de utilităţi. La licitaţia pentru proiectarea şi amenajarea platformei betonate a Diviziei electrice a societăţii comerciale Transport Public Local s-au înregistrat 5 oferte, în urma evaluării tehnico-financiare câştigătoare fiind declarată, pentru 2,14 milioane de lei, o asociere de firme având ca lider pe Florconstruct Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: