Urmează o restructurare masivă a sectorului bugetar, inclusiv comasarea de instituţii publice

> Dacă se continuă cu actuala formulă, România intră în recesiune, susţine vicepreşedintele Pro România, Cătălin Nechifor

Vicepreşedintele Pro România, Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, că surse politice apropiate de Ministerul Muncii susţin că urmează o procedură bine pusă la punct de concediere a unor persoane şi nu puţine şi de comasare a unor instituţii publice.

„Va fi o restructurare de personal importantă pentru că, din păcate, în acest moment toate cifrele macroeconomie duc spre ideea că deficitul va fi depăşit şi că România va intra în acea spirală a împrumuturilor care deja este vizibilă”, a spus Nechifor într-o conferinţă de presă.

El a arătat că aceleaşi surse au arătat că dacă se va continua cu această formulă de creştere a salariului minim pe economie, pentru că sunt prevăzute creşteri şi în 2019, şi cu legea pensiilor, România va intra în recesiune pentru că nu vor mai fi fonduri pentru a se acoperi ceea ce înseamnă bugete publice, inclusiv pentru salarii în zona publică şi sistemul de pensii.

Nechifor a explicat că salariile minime pe economie afectează în special zona privată pentru că în sistemul bugetar nu mai sunt multe persoane angajate cu salariul minim.

„Această măsură este doar de a colecta bani la buget”, a spus deputatul sucevean care a estimat că se vor colecta numai prin următoarea majorare a salariului minim în plus peste 1,2 miliarde de lei ceea ce înseamnă foarte mult.

El consideră că este nevoie de salarii mai mari, dar în aşa fel încât salariile să nu mai fie o povară pentru mediul de afaceri.

Nechifor s-a pronunţat pentru scăderea taxării forţei de muncă, cum s-a făcut şi în trecut, iar angajatorii să nu mai plătească 37 la sută din salariul brut al unui angajat.

„Piaţa se autoreglează”, a apreciat deputatul arătând că intervenţia statului în ceea ce priveşte salariile din sistemul privat trebuie să fie doar în scăderea poverii fiscale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: