Pentru crearea la scară redusă a principalelor tipuri de păduri din România

Studenţi de la Facultatea de Silvicultură vor planta 250 de arbori în campusul din Moara

Facultatea de Silvicultură din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava derulează proiectul „Dezvoltarea cantitativă şi calitativă a Grădinii Botanice a USV – Dendro-Plus”, finanţat de Ministerul Educaţiei Naţionale prin Fondul de Dezvoltare Instituţională.

Potrivit unui comunicat al USV, proiectul are ca obiective asigurarea dezvoltării grădinii botanice din campusul II al USV prin completarea sectorului „Vegetaţia României”, crearea unei pepiniere forestiere în cadrul sectorului „Didactico-experimental”, asigurând continuarea activităţilor întreprinse prin proiectul finanţat anterior („Dezvoltarea cantitativă şi calitativă a colecţiei dendrologice – Decadendro”).

De asemenea, în cadrul proiectului „Dezvoltarea cantitativă şi calitativă a Grădinii Botanice a USV – Dendro-Plus”, se are în vedere derularea stagiilor de pregătire practică a studenţilor din cadrul Facultăţii de Silvicultură şi desfăşurarea de activităţi specifice domeniilor de studii (silvicultură, ecologie şi protecţia mediului), prin implicarea studenţilor în diferite acţiuni specifice.

Astfel, vineri, 9 noiembrie a.c., începând cu ora 8.30, în campusul II al USV din Moara, se va desfăşura plantarea a 250 de exemplare de arbori în cadrul sectorului „Vegetaţia României”, pentru crearea la scară redusă a principalelor tipuri de păduri din România.

„Prin intermediul acestei acţiuni de plantare se completează nucleul arboretelor realizate în anul precedent, când au fost plantaţi 350 de arbori. Într-o primă etapă din acest an, vor fi plantate următoarele specii: brad, molid, zâmbru, larice, mesteacăn, scoruş păsăresc, tei pucios, anin alb, anin negru, alun, plop alb, salcie albă, paltin de munte. Această acţiune de plantare se derulează în cadrul lucrărilor practice ale studenţilor, contribuind la formarea profesională a acestora” a precizat sursa citată.

Proiectul este coordonat de şef lucrări ing. dr. Cezar Valentin Tomescu, cadru didactic al Facultăţii de Silvicultură din cadrul USV. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: