Slujbă arhierească la Straja

Duminică, 4 noiembrie 2018, ÎPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a slujit Sfânta Liturghie arhierească în Parohia Straja II, Protopopiatul Rădăuţi.

 Arhiereul a sfinţit cele două clopote noi ale bisericii cu hramul „Sf. Împăraţi Constantin şi maica sa, Elena”, precum şi câteva icoane pentru iconostasul sfântului locaş.

La bucuria întregii parohii, oaspeţi de onoare au fost oficialităţi locale, părintele stareţ de la Sihăstria Putnei, Nectarie Clinci, preoţi slujitori din comunele învecinate şi alte personalităţi ale locului.

Soborul de preoţi şi diaconi a primit răspunsurile liturgice de la corul de femei al parohiei.

La chinonic (cântare pentru Sf. Împărtăşanie – n.red.), un grup de copii a interpretat un buchet de cântece religioase.

După cuvântul de învăţătura, toţi închinătorii au luat parte la slujba de binecuvântare a unei familii care a împlinit 50 de ani de căsătorie. (C.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: