Deputatul Cătălin Nechifor nu crede că PSD vrea autostrada Iaşi – Târgu Mureş:

Guvernul nu susţine proiectul şi ratează cu nonşalanţă fondurile UE

În 2006 a fost adoptată o lege privind autostrada Petea – Satu Mare – Suceava

Vicepreşedintele Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, a explicat motivele pentru care este sceptic că se va realiza autostrada Iaşi – Târgu Mureş pentru care a fost adoptată, miercuri, o lege.

El crede că PSD nu doreşte această autostradă, mai ales că Guvernul a transmis că nu susţine legea prin care se prevede construcţia acestei autostrăzi.

„Cel mai rău lucru este că Guvernul nu o susţine, ceea ce mă face să am rezerve că se va construi” a precizat Nechifor.

El a adaugă că Guvernul, în conformitate cu Master Planul General de Transport, susţine că, în cazul autostrăzii Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş, secţiunea Ungheni – Târgu Neamţ se va realiza în perioada 2017 – 2020, iar secţiunea Târgu Neamţ – Târgu Mureş se va realiza în perioada 2021 – 2030.

„Nici măcar nu s-au decis dacă vor construi autostrada şi ei zic că vor termina cei 101 km între Târgu Neamţ şi Ungheni până în 2020” a arătat Nechifor.

El a mai menţionat că Guvernul ratează cu nonşalanţă posibila finanţare din fondurile europene în cadrul exerciţiului financiar multianual 2014 – 2020.

Vicepreşedintele Pro România a mai notat că este în vigoare şi Legea 363/2006, prin care a fost aprobat Planul de amenajare a teritoriului naţional Secţiunea I, Reţele de transport, în care se propune legarea Ardealului de Bucovina prin autostrada Petea – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: