Pentru studenţii străini de la FSEAP din cadrul USV

„Gusturi şi arome”

> Echipe de studenţi au gătit câte un preparat din ţările lor: Spania, Turcia, Ucraina, Turkmenistan, Republica Moldova şi România

 Echipe de studenţi din şase ţări au gătit câte un preparat tradiţional din ţara lor în cadrul manifestării „Gusturi şi arome”, organizată de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică (FSEAP) din cadrul USV.

Aflată la a doua ediţie, iniţiativa este menită să implice atât studenţii Erasmus+ care studiază în acest semestru în cadrul facultăţii, cât şi alţi studenţi străini înmatriculaţi la această facultate. Organizată sâmbătă, 3 noiembrie, ea a reunit şase echipe de studenţi din şase ţări, care au gătit câte un preparat tradiţional din ţara lor, au prezentat ingredientele, modul de preparare şi ocazia cu care se consumă, după care a urmat o sesiune de degustare a produselor realizate.

Pe masă au fost aşezate produse din Spania, Turcia, Ucraina, Turkmenistan, Republica Moldova şi România, într-o gamă de gusturi, culori şi arome foarte diferite, dar atractive şi apetisante.

Echipele Spaniei şi Turciei au fost formate din studenţii Erasmus+ aflaţi în acest semestru la FSEAP, în timp ce echipele din Ucraina, Republica Moldova şi Turkmenistan au fost formate din studenţi de la programul de studii de licenţă Afaceri internaţionale, anul I. Pentru echipa României, au gătit studenţi de la programul de masterat cu predare în limba engleză Planning of New Tourism Products and Destination Management, anul I.

Organizatorul acţiunii, conf. univ. dr. Angela Albu, responsabilul Erasmus al FSEAP, a declarat că acest tip de activităţi sunt foarte importante pentru integrarea studenţilor străini în colectivele de studenţi, oferind posibilitatea de a se cunoaşte reciproc, de a schimba informaţii legate de cultura, obiceiurile şi tradiţiile fiecărui popor.

În cadrul FSEAP există o preocupare constantă pentru internaţionalizare şi, în acest context, promovarea facultăţii prin intermediul studenţilor care vin şi studiază aici este una dintre metodele cele mai eficientem se arată într-un comunicat al facultăţii.

Pe lângă această manifestare, studenţii străini sunt implicaţi constant în activităţi extracuriculare comune cu studenţii români (excursii, conferinţe, întâlniri cu invitaţi etc.), astfel încât perioada pe care o petrec în universitatea noastră să nu fie doar una de pregătire profesională, ci şi de dezvoltare personală. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: