Expoziţie a artistului fotograf german Oliver Mark la Suceava

„Bucovina – Mănăstirile trăiesc”

La Muzeul de Istorie din Suceava va avea loc sâmbătă, 10 noiembrie a.c., la ora 18, vernisajul expoziţiei „Bucovina – Mănăstirile trăiesc” a artistului fotograf german Oliver Mark. Expoziţia este rodul colaborării fructuoase dintre Muzeul Bucovinei şi Muzeul Naţional Liechtenstein şi va fi deschisă în perioada 10 noiembrie 2018 – 15 ianuarie 2019.

Vernisajul va beneficia de prezenţa autorului Oliver Mark, a directorului Muzeului Naţional Liechtenstein, Rainer Vollkommer, şi a unui grup de ziarişti străini.

„Imaginile surprinse la Mănăstirea Moldoviţa şi la Mănăstirea «Sf. Mihai Iacob» Corlăţeni de fotograful artist vor prezenta publicului specificitatea, dramatismul şi spiritualitatea profundă a vieţii din mănăstirile ortodoxe din Bucovina” au transmis reprezentanţii Muzeului Bucovinei.

Oliver Mark (născut la 20 februarie 1963 în Gelsenkirchen) este un fotograf german cunoscut pentru portretele sale realizate unor personalităţi internaţionale. El şi-a descoperit entuziasmul pentru fotografie la vârsta de 9 ani, când a câştigat primul premiu la un concurs de pictură, o excursie la Jocurile Olimpice de la München. Cu această ocazie, tatăl său i-a dat camera.

A lucrat în fotografie de modă, printre altele în Burda Fotostudios Offenburg. Din 1991 lucrează ca fotograf independent, iniţial în Offenburg. Din 2001 locuieşte la Berlin, unde a participat şi la seminariile lui Katharina Sieverding (Cultura Visuală) la UDK Berlin, cunoscută pentru fotografiile sale de format mare.

Din anii 1990 a fotografiat figuri mai proeminente, a devenit faimos cu portretele lui Anthony Hopkins şi Jerry Lewis, Angela Merkel, Papa Benedict al XVI-lea, Joachim Gauck, dar şi vedete precum Ben Kingsley, Cate Blanchett şi Tom Hanks.

A lucrat pentru revistele „Architectural Digest”, „Rolling Stone”, „Der Spiegel”, „Süddeutsche Zeitungsmagazin”, „Stern”, „Timp”, „Vanity Fair”, „Vogue” şi „Die Zeit”.

În 2013, una dintre fotografiile sale a fost premiată la National Portrait Gallery din Londra. În 2014, Oliver Mark a realizat propria sa revistă cu numele „Oliver – Nutter Artist Fotograf – Adevărul despre Oliver Mark”. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: