PMP Suceava lansează campania de strângere de semnături pentru anularea pensiilor speciale

> Marian Andronache: Pensiile speciale sunt furt din banii publici

Liderul PMP Suceava, Marian Andronache, a anunţat într-o conferinţă de presă că organizaţia îşi propune să strângă cel puţin 30.000 de semnături din judeţ în vederea susţinerii proiectului de lege iniţiat de PMP pentru anularea pensiilor speciale care, după opinia acestuia, reprezintă un furt din banii publici.

El a arătat că în prezent primesc pensii speciale necontributive în medie de 10.749 lei, personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă; în medie de 7.619 lei personalul Curţii de Conturi; în medie de 5.483 lei pentru membrii Corpului diplomatic şi consular; în medie de 4.570 lei de deputaţi şi senatori; în medie de 3.838 de lei pentru personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi parchetelor sau personalul INEC; de 3.811 de lei de funcţionarii publici parlamentari.

Andronache a salutat decizia Curţii Constituţionale care a admis sesizarea PMP prin care s-au contestat pensiile speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi ai consiliilor judeţene, dar crede că PSD şi ALDE vor continua acest demers.

În schimb, PMP îşi propune să crească drepturile acordate invalizilor, veteranilor, văduvelor de război şi văduvelor veteranilor de război, arătând că un număr mic de persoane care au suferit primesc acum sume nesemnificative pentru sacrificiile făcute.

Totodată, ar urma să beneficieze de drepturi băneşti şi personalul militar şi civil participant la acţiuni militare în teatre de operaţiuni. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: