Fotbal judeţean

Echipa din Arbore, cea de-a treia câştigătoare zonală a Cupei Satelor din Suceava

Federaţia Română de Fotbal a lansat în această toamnă un nou proiect, în colaborare cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Este vorba de Cupa Satelor, o întrecere rezervată copiilor cu vârsta sub 13 ani. Competiţia se bucură de un mare interes la nivelul judeţului Suceava, nu mai puţin de 61 de echipe din mediul sătesc anunţându-şi prezenţa pe tabloul de concurs, ceea ce reprezintă un record la nivel naţional.

Formaţiile participante au fost repartizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal în şase turnee zonale, în funcţie de criteriul geografic, câştigătoarele urmând să se confrunte ulterior la turneul final, pentru desemnarea campioanei judeţene. Primul turneu, disputat pe imaşul din Ipoteşti, s-a încheiat cu victoria selecţionatei din Udeşti, turneul al doilea, care a avut loc la Putna, s-a terminat cu succesul micilor fotbalişti de la Iaslovăţ, în vreme ce turneul desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute la Rădăuţi, în prezenţa foştilor mari fotbalişti suceveni Dorin Goian şi Daniel Bălan, a fost câştigat de echipa din Arbore, care a trecut greu în ultimul act de formaţia din Grămeşti, în urma loviturilor de departajare. În afara celor două finaliste, la turneul de la Rădăuţi au mai participat selecţionatele din Zamostea, Şerbăuţi, Calafindeşti şi Comăneşti.

La Cupa Satelor, echipele trebuie să aibă în componenţă copii născuţi după 1 ianuarie 2006, din satele şi comunele din judeţ. De asemenea, fiecare echipă poate avea în lot şi trei fete născute în 2004 sau mai mici.

Meciurile se dispută pe un teren cu dimensiunile 70 de metri lungime, 50 lăţime, 9 contra 9, două reprize a câte 15 minute, cu 5 minute pauză.

Pentru a putea lua parte la joc, sportivii trebuie să prezinte carnetul de elev, vizat la zi, certificatul de naştere în copie şi viza medicală – apt pentru efort.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: