Deputatul Alexandru Băişanu:

Valiza cu documente trebuie să ajungă la instituţiile abilitate

Noi trebuie să ne preocupăm de buna guvernare şi de preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene

Preşedintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a declarat luni seara, la Digi 24 TV, că în ceea ce priveşte scandalul „Valiza” în care ar fi implicat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, documentele respective ar trebui să ajungă la DNA sau la alte instituţii abilitate să facă cercetări, iar toate forţele politice din ţară să se concentreze pe pregătirea preluării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

El a spus că acest joc al valizelor i se pare destul de penibil.

„Pe noi ne interesează echilibrul şi predictibilitatea acestei guvernări” a spus Băişanu.

El consideră că valiza respectivă a fost lucrată de multă vreme şi nu găsită întâmplător.

„Această valiză care l-ar incrimina pe dl Dragnea nu e o valiză găsită, ci lucrată de foarte multă vreme. Sunt lucrate, adunate, cu migală, cu grijă, de nişte băieţi foarte serioşi care au condus România până în momentul de faţă şi văd că o conduc în continuare. Asta nu înseamnă că scuză cu ceva pe cineva această valiză” a spus deputatul sucevean.

El a adăugat că nu este interesat de povestea valizelor, ci de o guvernare serioasă.

„Mă interesează ca toate partidele şi forţele politice din România să înţeleagă că vine un moment deosebit de serios pentru ţara noastră”, arătând că Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene trebuie să găsească ţara în stabilitate şi nu „certându-ne, nu aruncând valize peste gard de la unii la alţii”.

El a explicat că în cadrul coaliţiei de guvernare ALDE a discutat întotdeauna despre problemele serioase ale României, pe proiecte, pe programul de guvernare.

„Problema cu valizele nu e a noastră, e problema dânşilor atât timp cât în toată discuţia aud doar două nume: Dragnea şi Iohannis. E doar problema lor. Sunt doi actori politici foarte importanţi care trebuie să înţeleagă că în momentul de faţă România trebuie să fie unită pentru a depăşi momentele grele prin care România şi Europa trec” a spus Băişanu.

El a spus că nu a văzut niciun document din această valiză şi crede că acele documente trebuie să ajungă la DNA sau la alte instituţii abilitate.

Băişanu a mai declarat că nu este un comentator al acţiunilor lui Liviu Dragnea, că liderul său de partid este Călin Popescu Tăriceanu şi că îl interesează mai mult să fie oferite locuri de muncă cetăţenilor care nu muncesc, dar primesc pe nedrept ajutoare sociale, că trebuie să se stabilească ce se va face cu banii din viitorul Fond Suveran de Investiţii şi dacă România va reuşi să facă o autostradă care să lege Moldova cu Transilvania.

„Sunt lucruri mai importante decât povestea aceasta” a subliniat Băişanu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: