Ţigări de contrabandă în valoare de 210.000 lei confiscate de poliţiştii de frontieră

Ţigări de contrabandă în valoare totală de peste 200.000 de lei au fost oprite din drumul lor către piaţa subterană de profil de poliţiştii de frontieră, la începutul acestei săptămâni. Lucrătorii de la Sectoarele Poliţiei de Frontieră Brodina şi Valea Vişeului au descoperit, în apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu produse din tutun, de provenienţă extracomunitară, ascunse în vegetaţie. Ţigările au fost duse la sediul sectoarelor, unde, în urma inventarierii, a rezultat că era vorba despre un transport a cărui valoare se ridică la suma de 209.000 lei (9.898 pachete ţigări la Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina şi 7.990 pachete ţigări la Sectorul Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului). Produsele de contrabandă au fost confiscate, iar poliţiştii de frontieră efectuează în continuare cercetări în vederea identificării persoanelor implicate în activitatea ilicită.

 Timp de 5 ani nu are ce căuta în România

 Tot luni, în jurul orei 14, un cetăţean ucrainean s-a ales cu interdicţia de a mai călca în ţara noastră, cel puţin 5 ani de acum încolo. În vârstă de 44 de ani, el s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în România, conducând un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Bulgaria. În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului, persoanei şi bagajelor. Astfel, au fost descoperite pitite într-un spaţiu special amenajat în bordul autoturismului 550 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană. Întreaga cantitate de ţigarete a fost ridicată în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei. În plus, ucraineanul a fost nevoit să se întoarcă acasă pe jos, deoarece autoturismul cu care se deplasa, în valoare de 4.600 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării de către autoritatea vamală, deoarece avea un spaţiu special amenajat pentru transportul ţigărilor. Faţă de bărbat a fost luată şi măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: