La aproape 100 de ani de când localitatea face parte din Suceava

Propunere de referendum pentru înfiinţarea oraşului Burdujeni

Liderul ADER Suceava, Marius Boghian, a anunţat, ieri, că intenţionează organizarea unui referendum pentru înfiinţarea oraşului Burdujeni.

Într-o postare pe o reţea de socializare, Marius Boghian a arătat că după ideea de a se organiza un referendum pentru demiterea primarului Ion Lungu, vine cu o nouă propunere de referendum, pentru înfiinţarea oraşului Burdujeni. „Un referendum pentru a despărţi partea de la bazar peste apă de oraşul Suceava” este propunerea lansată de acesta.

El spus că astfel se propune înfiinţarea oraşului Burdujeni, care ar avea deja sediu de primărie, ar fi şi destule firme pentru colectarea de impozite şi peste 50.000-60.000 de locuitori.

„Ce ziceţi, dragi locuitori ai Burdujeniului? E o idee rea? Aşa domnul nu ar mai avea doi viceprimari şi bani cu nemiluita” scrie Marius Boghian.

Comuna Burdujeni a luat fiinţă la începutul celei de-a doua jumătăţi a secolului al XVII-lea, istoria localităţii legându-se strâns de Mănăstirea Teodoreni.

În anul 1926, după unirea Bucovinei cu România, localitatea Burdujeni a fost integrată în oraşul Suceava şi a devenit cartier al oraşului. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Interesanta idei! Și-l propun pe dl Boghean sa fie primar interimar ( cel puțin 5 ani) pentru crearea cadrului legal și organizarea alegerilor locale. Începem strângerea de semnături, chiar de mâine.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: