Nicio firmă nu se arată interesată de reabilitarea cu bani europeni a sediului Primăriei Suceava

> Este a doua oară când licitaţia nu s-a bucurat de interes, cea dintâi rundă consumându-se în prima decadă a lunii octombrie > Contractul de finanţare a fost semnat pe 31 iulie, la o valoare de 7,53 de milioane de lei, cu o participare locală de 150.000 de lei, durata de implementare fiind de 24 de luni

Lucrările pentru creşterea eficienţei energetice a sediului Primăriei Suceava nu pot fi făcute, cu toate că, încă de la finele lunii iulie, a fost semnat contractul pentru finanţarea europeană nerambursabilă. La licitaţia ţinută la sfârşitul săptămânii trecute, nicio firmă nu a venit cu ofertă.

„Ne aflăm într-o situaţie paradoxală. Am avut licitaţie la Primăria Municipiului Suceava, una de două milioane de euro, pe un proiect european, dar nu s-a prezentat nimeni. Sigur, este o lucrarea mai complexă, de reabilitare energetică sediului Primăriei, însă nu s-a înregistrat vreo ofertă” a precizat primarul Ion Lungu.

Pe lângă relativa complexitate a intervenţiilor, şeful municipalităţii crede că o cauză este şi aceea a penuriei forţei de muncă cu calificare, din domeniul construcţiilor. „În acest an, lucrările de investiţii din municipiul Suceava s-au desfăşurat foarte greu, din cauză că firmele din construcţii nu dispun de forţă de muncă” a arătat Ion Lungu.

Este a doua oară când la licitaţia ţinută de Primăria Suceava nu s-a bucurat de interes, cea dintâi rundă consumându-se în prima decadă alunii octombrie.

Contractul de finanţare a proiectului „Creşterea eficienţei energetice a clădirii Primăriei Municipiului Suceava” cu fonduri disponibile prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3, „Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon”, a fost semnat în Suceava, pe 31 iulie. Valoarea proiectului este de 7,53 de milioane de lei, cu o participare de 150.000 de lei a bugetului local sucevean, reprezentând 2% din total, durata de realizare fiind de 24 de luni. Printre principalele intervenţii care ar urma să se desfăşoare la clădirea administrativă din Areni se numără îmbunătăţirea izolaţiei termice a anvelopei clădirii; reabilitarea şi modernizarea instalaţiilor de preparare şi transport a agentului termic; utilizarea resurselor regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie termică pentru încălzire şi prepararea apei calde de consum; montarea unei pompe de căldură; demontarea caloriferelor şi înlocuirea cu ventilo-convectoare; înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent şi incandescent cu corpuri de iluminat cu eficienţă energetică ridicată şi durată mare de viaţă; înlocuirea lifturilor şi a circuitelor electrice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: