În continuare, la Biroul Francez, curs pentru copii:

„Le français, c’est facile!”

Centrul de Reuşită Universitară (CRU) din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava continuă miercuri, 7 noiembrie a.c., de la ora 17 la Biroul Francez din Suceava, cursul de limbă franceză pentru copii „Le français, c’est facile!”.

Potrivit reprezentanţilor Centrului de Reuşită Universitară, activitatea face parte din proiectul „Francofonia în comunitate”, un proiect iniţiat de CRU Suceava şi sprijinit de Agenţia Universitară a Francofoniei, care îşi propune să aducă franceza mai aproape de micii locuitori ai oraşului Suceava.

„Copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 8 ani îşi vor continua aventura pe tărâmul limbii franceze însoţiţi de dna lector dr. Mariana Şovea de la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării: după salutul în limba franceză, culorile şi cifrele de la 1 la 10, aceştia vor descoperi fructele toamnei, vor cânta şi se vor juca împreună cu prietenul lor francez, ariciul Leo” a arătat sursa citată.

De la ora 18, la Biroul Francez din Suceava, francofonii şi francofilii suceveni sunt invitaţi să participe la conferinţa „La saison France-Roumanie” şi să intre în dialog cu trei reprezentanţi de marcă ai Francofoniei instituţionale: Hélene Roos – directorul Institutului Francez din Bucureşti, Michel Monsauret – ataşat de cooperare educativă şi coordonator al Alianţelor Franceze în România şi Corina Stănilă – consilier pentru proiecte bilaterale în domeniul educaţiei al Institutului Francez din Romania.

„Printre subiectele abordate, menţionăm relaţiile şi proiectele franco-române actuale, dezvoltarea francofoniei instituţionale la Suceava, iniţierea de noi parteneriate şi proiecte francofone în domeniul cultural şi economic” au transmis reprezentanţii Centrului de Reuşită Universitară. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: