Expoziţie de linogravuri

 Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava găzduieşte, până la 25 noiembrie a.c., o expoziţie de linogravuri ce reuneşte lucrări realizate de copiii participanţi la atelierul de gravură „Alternative picturale” organizat de Muzeul Bucovinei în luna august a.c.

Vernisajul expoziţiei a avut loc ieri.

„Muzeul Bucovinei în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, la iniţiativa dnei Ceică Loredana Mihaela, inspector şcolar Arte, organizează o serie de expoziţii itinerante în şcolile şi colegiile municipiului Suceava, urmărind promovarea artelor, cunoaşterea personalităţilor artistice locale şi a valorilor de patrimoniu aflate în colecţiile muzeului” a arătat Muzeul Bucovinei.

Sursa citată a precizat că atelierul de gravură „Alternative picturale” face parte dintr-un proiect mai mare sub numele „Din secretele maeştrilor – lumină şi culoare”, organizat pentru prima oară în 2012 cu finanţare AFCN. Din 2013 proiectul este finanţat de Consiliul Judeţean Suceava şi în acest an se află la cea de a VII-a ediţie.

„Linogravurile expuse pe simezele Colegiului Naţional «Mihai Eminescu» au fost realizate de elevi de la şcolile şi colegiile din municipiul Suceava şi împrejurimi, sub îndrumarea dnei Camelia Rusu-Sadovei, profesor al Colegiului de Artă «Ciprian Porumbescu», membră UAPR Filiala Suceava şi colaboratoare a Muzeului Bucovinei. Prin acest atelier se urmăreşte familiarizarea copiilor cu tehnici artistice noi, diferite de abordările clasice recomandate de programa şcolară pentru disciplina Educaţie plastică, aria curriculară Arte” au menţionat reprezentanţii Muzeului Bucovinei.

Muzeul Bucovinei doreşte ca prin organizarea de expoziţii cu lucrări realizate de copii să sprijine exprimarea sensibilităţii, imaginaţiei şi creativităţii artistice în creaţii plastice proprii şi să încurajeze participarea lor la atelierele de artă ca opţiune de petrecere a timpului liber pe perioada vacanţei, dar şi în timpul anului şcolar. În acest demers, muzeul este susţinut de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi instituţiile şcolare din subordine prin acest parteneriat încheiat între părţi. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: