Şi salamul are o zi naţională

Din acest an, 1 noiembrie a devenit Ziua Naţională a Salamului de Sibiu! Deşi românii nu consumă mai mult de patru felii/an din acest produs, Asociaţia Producătorilor de Salam de Sibiu (ce reuneşte şase producători) a anunţat la recenta ediţie a INDAGRA că „românii iubesc acest produs superpremium”. Recent, asociaţia a obţinut un grant european de 1,5 milioane de euro, prin care, timp de 3 ani, îşi va promova salamul în România, Spania şi Italia. „Vrem să învăţăm oamenii să consume un produs de calitate” a spus, printre altele, preşedinta asociaţiei, potrivit căreia salamul respectiv se poate consuma şi altfel decât pus pe o felie de pâine. Salamul de Sibiu este unicul produs românesc din categoria carne procesată recunoscut cu distincţia europeană a calităţii „Indicaţie Geografică Protejată” (în 2016). (D.D.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: