Preţurile locuinţelor şi-au încetinit ritmul de creştere

Preţurile locuinţelor şi-au încetinit şi mai mult ritmul de creştere în trimestrul al treilea din 2018, pe fondul reducerii numărului de tranzacţii imobiliare încheiate la nivel naţional, potrivit celui mai recent raport de piaţă realizat de Imobiliare.ro.

Proprietăţile rezidenţiale disponibile spre vânzare în România (apartamente, dar şi case) s-au apreciat, astfel, cu doar 0,7% faţă de cele trei luni anterioare, faţă de un plus de 1,4% în fiecare dintre primele două trimestre din 2018.

În acest context, ritmul anual de creştere în trimestrul III 2018 faţă de aceeaşi perioadă din 2017 se află, în momentul de faţă, la 5,6%, în condiţiile în care, în perioada similară din 2017, acelaşi indicator se situa aproape de pragul de 10%.

„Piaţa imobiliară arată bine, paradoxal am putea spune, în contextul în care avem o invazie de opinii, mai mult sau mai puţin avizate, care prezic o eventuală criză de proporţii. Dar în acest moment nu există indicatori a căror evoluţie să anticipeze o criză imobiliară” spune Valentin Morar, CEO unui dezvoltator imobiliar. El crede că preţurile proprietăţilor vor continua să crească pe termen lung, chiar dacă vor apărea şi corecţii punctuale, inevitabile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: