100.000 de copii cu părinţi la lucru peste graniţe

> Majoritatea lor trăieşte în zona de nord-est a României

 Conform unui studiu al Institutului de Statistică, în România, numărul copiilor cu părinţi aflaţi la muncă în străinătate se apropia de 100.000 la finele lui 2017. Potrivit studiului, majoritatea lor manifestă „tulburări emoţionale şi comportamentale”.

Mai precis, la sfârşitul lui 2017, în evidenţe apăreau aproape 77.500 de minori cu ambii părinţi în străinătate şi aproape 17.500 cu un singur părinte plecat la muncă peste graniţe. Peste 31.000 dintre aceşti copii erau din zona de nord-est a României, inclusiv judeţul Suceava.

În 2017, potrivit Institutului de Statistică, în jur de 220.000 de cetăţeni români au plecat în străinătate pentru perioade mai mari de un an, cei mai mulţi regăsindu-se în Marea Britanie (23%), Italia şi Spania. (D.D.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: