În unităţi sanitare

Treisprezece avertismente şi 40 de amenzi date de inspectorii DSP

Activitatea de control în sănătate publică a inspectorilor sanitari suceveni s-a lăsat, în primele trei trimestre ale anului 2018, cu 5.695 de controale cu întocmire de procese-verbale, dintre care 1.495 doar în unităţi sanitare. Aşa rezultă dintr-o informare privind activitatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, care reliefează că, în timpul descinderilor avute, lucrătorii specializaţi au aplicat 95 de amenzi, a căror valoare însumată s-a ridicat la 84.800 de lei. În totalul amintit, verificările care au avut drept ţintă unităţile sanitare s-au materializat, în baza neregulile constate, în 40 de amenzi în valoare de 9.800. Inspectorii de sănătate publică au dat, în acelaşi timp, şi 24 de avertismente, 13 vizând unităţile sanitare controlate. Tot cu ocazia descinderilor, controlorii au retras de la comercializare 9.186 de litri de băuturi şi lichide destinate consumului alimentar.

În acelaşi cadru, în primele 9 luni ale anului, lucrătorii specializaţi ai DSP au organizat şi ţinut 247 de acţiuni de îndrumare şi consultanţă, rezolvate fiind inclusiv 82 de sesizări dintre cele sosite pe adresa instituţiei. Ca urmare a solicitărilor făcute prin sistemul rapid de alertă, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava au întreprins 26 de acţiuni de control, alte 12 fiind controale tematice, iar încă 17 s-au desfăşurat în comun cu alte autorităţi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: