În primele 8 luni ale anului

Spor natural pozitiv de doar o persoană în judeţul Suceava

> Anul trecut, sporul natural pozitiv fusese de 286 de persoane > În luna august a.c., numărul căsătoriilor a fost mai mic, iar al divorţurilor mai mare faţă de august 2017

 Judeţul Suceava a înregistrat în primele 8 luni ale acestui an un spor natural pozitiv de doar o singură persoană, potrivit statisticii Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS) Suceava, în condiţiile în care anul trecut în primele 8 luni sporul natural pozitiv fusese de 286 de persoane.

Sursa citată arată că în luna august a.c., în judeţul nostru s-a înregistrat spor natural pozitiv, fiind înregistraţi 877 născuţi vii, numărul lor fiind în creştere cu 84 de copii faţă de luna iulie a.c., iar comparativ cu luna august 2017 numărul născuţilor vii a crescut cu 258 de copii.

În luna august au decedat 642 persoane, numărul deceselor înregistrat în luna august a.c. fiind mai mare cu 33 faţă de luna iulie 2018 şi cu 51 faţă de luna august 2017, fiind înregistrate şi patru decese la copii cu vârsta sub un an.

În luna august 2018, în judeţ, numărul născuţilor vii a fost mai mare faţă de numărul deceselor, sporul natural înregistrat fiind pozitiv, de 235 persoane, în timp ce la nivelul regiunii nord-est, sporul natural al populaţiei a fost pozitiv, de 112 persoane.

La nivel naţional, sporul natural al populaţiei a fost negativ, de 1430 persoane.

În primele 8 luni ale anului, judeţul nostru a înregistrat spor natural pozitiv, de o persoană, după ce în perioada similară din anul precedent s-a înregistrat un spor natural al populaţiei pozitiv de 286 persoane.

În judeţul Suceava, în luna august 2018, s-au oficiat 1084 căsătorii, numărul lor fiind mai mare cu 174 faţă de luna iulie 2018, dar comparativ cu luna august 2017 numărul căsătoriilor a scăzut cu 68.

În luna august a.c., s-au pronunţat 45 divorţuri, numărul divorţurilor fiind mai mic cu 26 faţă de cel înregistrat în luna iulie a.c. şi mai mare cu şase divorţuri faţă de cel din luna august 2017. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI