Inspectorii antifraudă au verificat 1.700 de firme dacă s-au dotat cu case de marcat

În săptămâna 15–21 octombrie inspectorii antifraudă fiscală au verificat la nivel naţional modul în care 1.706 de firme au respectat prevederile legale referitoare la dotarea şi utilizarea caselor de marcat, informează un comunicat.

Au fost identificate abateri şi aplicate 207 de avertismente. De asemenea, au fost dispuse şi sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 6,41 milioane de lei (amenzi şi confiscări). Valoarea totală a celor 1.133 amenzi dispuse este de 6,02 milioane lei, iar confiscările de numerar, venituri ilicite şi bunuri au totalizat 390.924 lei.

Totodată, inspectorii antifraudă au dispus suspendarea activităţii comerciale în 22 de locaţii, astfel: 12 pentru refuzul emiterii bonului fiscal, 10 pentru lipsa casei de marcat şi 5 pentru comercializarea de produse accizabile fără timbru fiscal.

Acţiunile de monitorizare şi control ale inspectorilor antifraudă vor continua în perioada următoare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: