DSP Suceava:

32 de candidaţi din judeţ, înscrişi pentru susţinerea concursului de intrare în rezidenţiat

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat că 32 de candidaţi din judeţ s-au înscris la DSP pentru susţinerea concursului naţional de intrare în rezidenţiat, în sesiunea 18 noiembrie 2018.

Ea a spus că, din totalul lor, 21 s-au înscris pentru domeniul medicină, nouă pentru domeniul medicină dentară şi doi pentru domeniul farmacie. Cei mai mulţi candidaţi, 16, au fost repartizaţi în centrul universitar Iaşi, zece în centrul universitar Cluj-Napoca, patru în centrul universitar Bucureşti şi câte unu în centrele universitare Târgu Mureş şi Timişoara. Din cei 21 de candidaţi care au optat pentru domeniul medicină, 11 au fost repartizaţi în centrul universitar Iaşi, şase în Cluj-Napoca, trei în Bucureşti şi unu în Timişoara. Din cei nouă candidaţi care s-au înscris pentru domeniul medicină dentară, patru au fost repartizaţi în centrul universitar Iaşi, trei în Cluj-Napoca şi câte unu în Bucureşti şi Târgu Mureş. Cei doi candidaţi înscrişi pentru domeniul farmacie au fost repartizaţi în centrele universitare Iaşi şi Cluj-Napoca.

Directorul executiv al DSP Suceava a menţionat că instituţia a propus spre publicare în acest an pentru examenul de rezidenţiat din luna noiembrie două posturi de medic în specialitatea igienă la Compartimentul de evaluare factori de risc din mediul de viaţă şi muncă în cadrul DSP Suceava, un post în specialitatea obstetrică-ginecologie în secţia de profil de la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc şi un post în specialitatea psihiatrie în cadrul Biroului de management al calităţii serviciilor medicale de la Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret.

Pe site-ul Rezidentiat.ms.ro. au fost publicate trei posturi, respectiv un post la Compartimentul de evaluare factori de risc din mediul de viaţă şi muncă în cadrul DSP Suceava, specialitatea igienă, un post la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, specialitatea obstetrică-ginecologie şi un post la Spitalul Clinic Căi Ferate Iaşi – Ministerul Transporturilor, în Ambulatoriul de specialitate CF Suceava, specialitatea psihiatrie.

De menţionat este că pentru sesiunea 19 noiembrie 2017 a Concursului naţional de intrare în rezidenţiat, la care au fost publicate în Monitorul Oficial 19 posturi, s-au înscris 21 de candidaţi din judeţul nostru.

Conform site-ului Rezidentiat.ms.ro, Ministerul Sănătăţii organizează concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie la data de 18 noiembrie a.c. Concursul se desfăşoară în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. Înscrierile s-au realizat în perioada 15-26 octombrie a.c., prin direcţiile de sănătate publică, respectiv prin ministerele cu reţea sanitară proprie. Sursa citată precizează că ocuparea locurilor/ posturilor în specialitate se realizează în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/ posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare naţională pentru fiecare domeniu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: