La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc

Staţia de sterilizare transferată de la SJU Suceava ar putea intra în funcţiune săptămâna viitoare

> Peste două săptămâni va fi funcţională şi linia de chirurgie laparoscopică

Managerul Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc, medicul Cătălin Săndulescu, a declarat că staţia de sterilizare transferată de la SJU Suceava ar putea intra în funcţiune în cursul săptămânii viitoare.

El a spus că reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava ar urma să ajungă joi la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, pentru a preleva probe de la staţia de sterilizare, care a fost amplasată într-un spaţiu special amenajat. Iar dacă rezultatele analizelor de laborator ale acestor probe sunt conforme şi spitalul primeşte avizul din partea autorităţilor sanitare, staţia ar urma să fie pusă în funcţiune în cursul săptămânii viitoare.

Medicul câmpulungean a subliniat importanţa existenţei unei staţii de sterilizare în spital, întrucât astfel se va realiza o sterilizare centralizată, ceea ce va conduce la o creştere şi mai mare a siguranţei în privinţa acestui tip de activitate şi la o mai bună prevenire a infecţiilor asociate actului medical.

El a menţionat că spaţiul cu această destinaţie a fost amenajat, fiind racordate şi utilităţile.

Reamintim că vechiul modul de sterilizare al SJU Suceava a intrat în reparaţii capitale în anul 2012, garanţia lucrărilor fiind de 8 ani, şi a fost transferat în primăvara acestui an spitalului câmpulungean, actele şi documentaţia privind transferul staţiei de sterilizare fiind avizate şi aprobate de Consiliului Judeţean Suceava şi de Primăria Câmpulung Moldovenesc.

Managerul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc a precizat că şi linia de chirurgie laparoscopică, transferată tot de la SJU Suceava, ar urma să fie pusă în funcţiune, adăugând că în cursul acestei săptămâni sunt aşteptate să ajungă şi ultimele accesorii achiziţionate pentru a se putea începe, peste aproximativ două săptămâni, intervenţiile laparoscopice în spital.

De menţionat este că linia de chirurgie laparoscopică, aflată în stare bună de funcţionare, care a fost casată, a fost transferată de la SJU Suceava aceluiaşi spital, fiind întocmite şi aprobate documentele de transfer. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: