Sosiţi cu o întârziere de câteva luni, stâlpii pentru iluminatul public din cartierul Europa sunt prea mici

> „O să mă consult şi cu partea juridică, poate o să reziliem contractul, să găsim altă soluţie, pentru că suntem într-o situaţie foarte delicată” a precizat primarul Ion Lungu

 Autorităţile administraţiei publice locale din municipiul Suceava ar putea lua măsuri de sancţionare a firmei care a câştigat licitaţia pentru introducerea alimentării cu energie electrică a cartierului Europa de pe Dealul Tătăraşi. În cauză este firma Electroconstrucţia Elco Iaşi, care a dus cu vorba Primăria Suceava, promiţând, de mai multe luni, că stâlpii pentru iluminatul public vor fi descărcaţi şi montaţi pe străzile din noul cartier. Ieri, cu prilejul comandamentului pentru monitorizarea investiţiilor de pe raza municipiului, primarul Ion Lungu a anunţat că, în sfârşit, minunea s-a produs. Însă bucuria a fost de scurtă durată, deoarece respectivii stâlpi nu corespundeau dimensiunilor din proiectul tehnic!

„M-am dus cu sufletul la gură acolo, cu oamenii de specialitate din Primărie, şi am constat că stâlpii nu sunt buni, fiind mai mici. Ca atare, nu am lăsat să îi descarce şi i-am întors înapoi. Mi se pare că este o chestiune de neseriozitate, ca să nu spun altfel. Acum, s-au angajat, din nou, că în două săptămâni aduc alţi stâlpi. Ceva nu este în ordine şi, din păcate, sunt firme care nu-şi respectă contractul, au probleme financiare, nu-mi dau seama ce se întâmplă, dar de jumătate de an nu reuşesc să aducă 50 de stâlpi de electricitate. O să mă consult şi cu partea juridică, poate o să reziliem contractul, să găsim altă soluţie, pentru că suntem într-o situaţie foarte delicată” a precizat Ion Lungu.

Licitaţia pentru executarea lucrărilor de alimentare cu energie electrică şi iluminat public în cartierul pentru tineri Europa a fost lansată în Sistemul Electronic pentru Achiziţii Publice (SEAP) în aprilie 2016. Valoarea investiţiei era estimată la peste 383.000 de euro, fără TVA, în SEAP aflându-se, în acelaşi timp, şi documentaţia pentru desemnarea prin licitaţie a firmei care urma să amenajeze, cu 2,2 milioane de euro, drumurile şi parcările din noul cartier pentru tineri de pe Dealul Tătăraşi. „Iată cele două utilităţi importante, energia electrică, în primul rând, cât şi străzile sunt la licitaţie, iar lucrările vor demara în acest an. De asemenea, după cum se ştie, în zonă sunt aduse, încă de anul trecut, alimentarea cu apă şi canalizarea. Vrem să creăm condiţii, astfel încât cei care construiesc acolo să se poată efectiv să se mute în cartier” sublinia la acea vreme Ion Lungu.

Reamintim că, pe 9 mai 2012, de Ziua Europei, pe Dealul Tătăraşi, au primit loturi de câte 300 de metri pătraţi fiecare, 142 de tineri de maxim 35 de ani, care nu au avut vreodată sau nu deţineau la acel moment o locuinţă ori teren proprietate personală pentru ridicarea unei case.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: