Peste 450 de şoferi puşi să sufle în etilotest

Preţ de trei zile, lucrătorii Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, ajutaţi de colegii de la formaţiunile rutiere din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti, au organizat o amplă acţiune pe raza judeţului pe linia sancţionării abaterilor de la regimul rutier de natură a distrage atenţia de la conducere. Un accent deosebit – după cum am aflat de la Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava – s-a pus pe identificarea conducătorilor auto care utilizează în mod necorespunzător telefoanele mobile şi a celor care conduc vehicule după ce au consumat băuturi alcoolice. În cadrul acţiunii au fost testaţi cu aparatul etilotest 430 de şoferi, fiind constatate 16 infracţiuni şi aplicate peste 400 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de mai mult de 118.000 lei. Totodată, au fost reţinute 53 de permise de conducere şi retrase 23 de certificate de înmatriculare.

Acestei ample acţiuni i s-a alăturat, pe parcursul nopţii de vineri spre sâmbătă, o alta, derulată de Poliţia Municipiului Câmpulung Moldovenesc, pe raza de competenţă, pe linia prevenirii şi combaterii evenimentelor rutiere cu implicarea conducătorilor de mopede, biciclete şi atelaje hipo. Potrivit datelor oficiale pe care le deţinem, în cadrul acţiunii au fost controlate 54 de autovehicule şi verificaţi 19 biciclişti, mopedişti şi căruţaşi. În paralel, au fost testaţi cu aparatul etilotest alţi 25 de conducători auto, fiind aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 9.000 lei. Oamenii legii s-au văzut nevoiţi de legislaţia rutieră să reţină două permise de conducere şi să retragă cinci certificate de înmatriculare, pe lângă ridicarea a trei seturi de plăcuţe cu numărul de înmatriculare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: