Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache:

La Ministerul Educaţiei au fost luate noi măsuri pentru debirocratizarea sistemului de învăţământ şi încadrarea personalului didactic în regim de plată cu ora

Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache a anunţat că, în urma discuţiilor purtate cu ministrul interimar al Educaţiei, Rovana Plumb, aceasta a semnat un ordin care aduce îmbunătăţiri în privinţa încadrării personalului în regim de plată cu ora.

Virginel Iordache a menţionat că învăţătorii/ institutorii/ profesorii pentru învăţământul primar de la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale vor putea fi salarizaţi în regim de plată cu ora pentru cursurile care depăşesc numărul de ore prevăzute în planurile de învăţământ de la clasele cu predare în limba română.

„În plus, a fost eliminată obligaţia ca învăţătorii/ institutorii/ profesorii pentru învăţământul primar de la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale să desfăşoare activităţi didactice la clasă în acelaşi timp (în pereche) cu profesorii de specialitate care predau la clasele respective educaţia fizică, limbile moderne şi religia. Astfel, ei pot beneficia de acest timp pentru a-şi completa pregătirea metodico-ştiinţifică” a precizat senatorul sucevean.

El a arătat că a fost stabilită ordinea în care se ocupă posturile didactice de predare/ catedrele vacante şi rezervate în regim de plată cu ora.

Pentru anul şcolar 2018 – 2019, rămân în vigoare prevederile Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic, aprobată prin ordinul de ministru nr. 5485/13.11.2017, unde încadrarea în regim de plata cu ora este reglementată prin articolele 94-96.

Virginel Iordache a mai spus că se elimină fişa de activitate lunară, urmând ca activităţile să fie evidenţiate în condica de prezenţă a unităţii de învăţământ.

„Măsura transpune politica MEN de debirocratizare a sistemului de învăţământ, cerinţă subliniată şi de profesorii şi învăţătorii care au luat parte, alături de doamna Rovana Plumb, la întâlnirea de lucru din data de 18 octombrie, la sediul MEN” a conchis senatorul PSD Virginel Iordache. (M.T.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI