Două firme au fost sancţionate cu câte 35.000 de lei pentru că au muşamalizat poluări accidentale

Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava a organizat şi întreprins, în primele trei trimestre ale anului, nu mai puţin de 532 de controale la utilizatorii de apă, a lucrărilor construite pe apă şi în legătură cu apele. Verificările s-au axat, conform atribuţiilor instituţiei, pe modul de funcţionare a obiectivelor urmărite, precum şi pe încadrarea intervenţiilor în cauză în prevederile avizelor şi autorizaţiilor de gospodărire a apelor. Astfel, conform directorului executiv Daniel Drăgoi, în primele 9 luni ale anului în curs, ca urmare a activităţilor de constatare a contravenţiilor şi aplicare a sancţiunilor, inspectorii Sistemului de Gospodărire a Apelor au dat 11 amenzi şi 25 de avertismente. O amendă de 35.000 de lei s-a aplicat unei firme care funcţiona fără autorizaţie de gospodărire a apelor, amendate cu câte 10.000 de lei, fiecare, fiind două persoane fizice care executau lucrări fără avizul SGA şi încă una care nu respecta termenele de conformare dispuse printr-un proces-verbal anterior. Două societăţi comerciale au fost amendate cu câte 35.000 de lei pentru că nu au anunţat poluările accidentale, iar doi agenţi economici au primit, fiecare, câte o amendă de aceeaşi valoare, primul pentru că nu a respectat termenele impuse la o descindere anterioară a inspectorilor SGA, iar cel de al doilea deoarece a făcut, în lipsa avizului obligatoriu, lucrări care au legătură cu apele.

Sistemul de Gospodărire a Apelor are ca obiective, printre altele, protecţia, conservarea şi restaurarea resurselor de apă, asigurarea exploatării în siguranţă a lucrărilor din administrare, în vederea evitării întreruperii serviciilor specifice, prevenirii calamităţilor cauzate de fenomenele meteorologice periculoase, dar şi a accidentelor la lucrările hidrotehnice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: