Dan Ioan Cuşnir îi oferă lui Gheorghe Flutur „două luni de linişte centenară” în CJ Suceava

Consilierul judeţean PSD Dan Ioan Cuşnir l-a anunţat, luni, în plenul Consiliului Judeţean Suceava, pe preşedintele CJ Gheorghe Flutur că îi oferă „două luni de linişte centenară”, dar i-a atras atenţia că de la începutul anului viitor doreşte ca lunar preşedintele Consiliului Judeţean să prezinte informaţii despre dezvoltarea aeroportului, gestionarea deşeurilor şi siguranţa traficului rutier.

„Eu mi-am propus, având în vedere că urmează două luni cu încărcătură istorică specială pentru Bucovina şi pentru România, să vă ofer două luni de linişte centenară” a anunţat Cuşnir.

El a arătat că din ianuarie îl roagă să ofere informaţii despre ceea ce se întâmplă cu dezvoltarea Aeroportului Suceava, cu gropile de gunoi şi cu proiectul de creştere a siguranţei traficului rutier.

Cuşnir crede că proiectul de amenajare a alveolelor pentru calmarea traficului la intrările în localităţi pe drumurile judeţene ar trebui să fie cuprins în strategia pentru următorii 2 ani.

El a subliniat că este pentru al treilea an de când Suceava este pe locul întâi pe ţară la accidente mortale, iar autorităţile judeţene nu prea fac nimic. Cuşnir a specificat că nu este vorba doar despre alveolele pentru calmarea traficului pe drumurile judeţene, la intrările în localităţi, ci şi de o tratare mult mai serioasă a marcajelor rutiere pe drumurile judeţene şi mai ales a trecerilor de pietoni. Consilierul judeţean a explicat că amenajarea unei treceri de pietoni vopsită în alb şi roşu, pentru a fi mult mai vizibilă, costă 3.500 de lei, iar dacă se aplică şi un covor antiderapant înainte de trecerea de pietoni, costul este în jur de 7000 de euro.

„Cu banii cu care s-ar amenaja acea Sală a Unirii, inutilă pentru că nu se face în Anul Centenar, ar putea fi amenajate 200 de treceri pentru pietoni care să asigure o siguranţă sporită a copiilor care traversează drumurile judeţene. Dacă informaţia pe care o am este corectă, pe drumurile judeţene din judeţ sunt 122 de treceri pentru pietoni, deci banii ar prisosi. Să ştiţi că dacă evităm o mână de copil fracturată sau un picior de copil fracturat, banii sunt mai bine folosiţi decât pentru o inutilă Sală a Unirii” a spus Dan Ioan Cuşnir.

Gheorghe Flutur i-a răspuns consilierului judeţean explicând care sunt stadiile proiectelor (vezi ştirile apărute în ediţia de ieri a ziarului), dar înainte a ţinut să precizeze că nu doreşte această „linişte centenară”.

„Nu cred că trebuie să vă mulţumesc pentru «liniştea centenară», eu cred că trebuie să respectăm cadrul şi spiritul democratic al discuţiilor. Apelul meu este chiar să nu ne plictisim în perioada următoare. Trebuie să avem totuşi discuţii” a spus Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: