Casa de avocatură „Stoica şi asociaţii” apără CJ Suceava în procesul privind Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor

Casa de avocatură „Stoica şi asociaţii” a fost selectată pentru a reprezenta în instanţă Consiliul Judeţean Suceava în procesul pe care îl are în legătură cu realizarea Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor (SMID).

Anunţul a fost făcut luni, în şedinţa Consiliului Judeţean Suceava, de secretarul judeţului, Petru Tanasă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că procesul nu împiedică autorităţile judeţene să continue procedurile pentru selecţia firmelor care vor opera cele două depozite ecologice de deşeuri de la Moara şi Pojorâta.

El a arătat că cele două depozite au fost recepţionate, iar în prezent se derulează în continuare analiza pentru desemnarea operatorului pentru depozitul de deşeuri Moara, menţionând că sunt „munţi de hârtii” pentru răspunsuri şi clarificări.

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, la 16 octombrie, cu unanimitate de voturi, alocarea sumei de 120.000 de lei pentru angajarea unei case de avocatură specializate pentru reprezentarea instituţiei în instanţă, în condiţiile în care o firmă de avocatură din Cluj-Napoca a deschis o nouă acţiune în instanţa de contencios prin care cere anularea mai multor acte care au stat la baza proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Suceava, prin care s-au construit două depozite ecologice de deşeuri la Moara şi Pojorâta, s-au închis gropile neconforme şi s-a dezvoltat noua infrastructură pentru gestionarea deşeurilor din judeţ.

 De menţionat este că la data de 11 octombrie a.c. a fost înregistrată la Consiliul Judeţean Suceava cererea de chemare în judecată formulată de Societatea Civilă Profesională de Avocaţi Plopeanu & Ionescu, cu sediul în municipiul Cluj-Napoca, prin care se cere anularea HCL Pojorâta nr. 69 din 16.09.2009 privind aprobarea planului urbanistic zonal aferent depozitului de deşeuri Pojorâta, act administrativ normativ al cărui emitent este Consiliul Local Pojorâta, beneficiar fiind Consiliul Judeţean Suceava; anularea în parte a autorizației de construire nr. 39 din data de 3.10.2012, emisă de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, exclusiv în privinţa autorizării lucrărilor de construcţii privind depozitul ecologic Pojorâta, desfiinţarea construcţiei depozitului ecologic de deşeuri Pojorâta, edificată în baza autorizaţiei de construire nr. 39 din data de 3.10.2012.

Asociaţia Generală a Acţionarilor a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară de Gestionare a Deşeurilor Suceava a decis sprijinirea comunei Pojorâta şi a judeţului Suceava în acest litigiu, prin formularea unei cereri de intervenţie accesorie în dosarul indicat şi prin recomandarea formulată către Consiliul Judeţean Suceava de a proceda la achiziţionarea unor servicii juridice pentru formularea apărărilor necesare în litigiu.

Mai mult, reprezentanţii primăriilor din judeţ au concluzionat că, în situaţia în care se va decide desfiinţarea depozitului Pojorâta, există riscul ca judeţul Suceava să achite corecţii financiare pentru suma aferentă obiectivului de investiţii în cauză sau pentru suma reprezentând valoarea întregului contract de finanţare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: