Pe aeroportul Suceava, încă un operator aerian, cu cel puţin o nouă destinaţie externă

> Aeroportul Suceava a felicitat pasagerul 300.000 din acest an

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, că anul viitor va opera curse aeriene de pe Aeroportul Suceava cel puţin o nouă companie aviatică şi că aceasta va opera cel puţin încă o destinaţie externă.

 „De anul viitor va veni cu certitudine minim încă un operator aerian şi cu certitudine minim o destinaţie externă vom avea de anul viitor” a spus Gheorghe Flutur.

El a menţionat că destinaţia externă va fi una dintre cele mai solicitate în prezent, fără să facă precizări privind compania aeriană care va opera şi nici care vor fi destinaţiile vizate.

Flutur a mai spus că, până la sfârşitul anului, speră să fie desemnat constructorul pentru noul terminal al Aeroportului Suceava, astfel încât în decurs de un an terminalul să fie finalizat şi dat în folosinţă.

El a arătat că actuala variantă cu containere este una tranzitorie.

Aeroportul Suceava a felicitat, duminică, 28 octombrie a.c., pasagerul cu numărul 300.000 din acest an, care a fost înregistrat la cursa de Roma (Ciampino).

Pasagerul cu numărul 300.000 este Gelu Ilisei (45 ani) din comuna Cornu Luncii, care lucrează în Italia în domeniul piscicol; este căsătorit, are un copil şi călătoreşte des spre Roma de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava.

Cu acest prilej, conducerea Consiliului Judeţean Suceava şi cea a Aeroportului „Ştefan cel Mare” Suceava i-au oferit o diplomă care să îi reamintească de acest moment, împreună cu un album cu imagini din municipiul Suceava și cu o traistă cu specific bucovinean.

Preşedintele CJ Suceava Gheorghe Flutur a spus că va fi depăşit traficul de pasageri prognozat pentru acest an, acela de 330.000 pasageri, şi că este încrezător că la sfârşitul anului se va înregistra un număr de pasageri procesaţi în jurul cifrei de 350.000, aceasta însemnând o creştere de circa 33% faţă de anul 2017 şi de peste şase ori faţă de 2016. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: