Un punct de vedere

Mereu invenţii pentru abaterea de la normalitate

Orice societate democratică este constituită şi din formaţiuni politice cu doctrine, moduri de exprimare şi demersuri practice diferite, toate aşezate pe o linie care porneşte de la stânga la dreapta sau invers. Aşa se face că avem partide de stânga, de centru şi de dreapta, iar între ele partide de centru stânga, centru dreapta etc. Aşa-i politica de când lumea, spun unii dintre semenii noştri. Dar iată că actualul PNL a „inventat” un nou mod de a face politică: împotrivirea la orice îşi propune să întreprindă PSD – ALDE şi, în plus, permanenta preocupare de abatere a celor de la guvernare de la înfăptuirea programului cu care au ajuns la putere. În plus, dincolo de aceste încercări şi chiar izbutiri, liderii PNL, în frunte cu domnul Ludovic Orban, urmăresc anularea sau măcar reducerea comunicării Guvernului cu cetăţenii asupra unor rezultate de interes public. Sunt momente când USR-iştii se alătură liberalilor cu măsuri care părăsesc uneori sfera politică.

După protestele din Parlament precum şi cele de pe stradă, după încercările de mutare a temelor în dezbatere în alte direcţii, USL, devenită USR, a venit în viaţa politică din fiecare zi cu nerecunoaşterea a niciunei realizări social-democrate, inclusiv prin utilizarea unor exprimări exclusiviste de felul: „Guvernul PSD – ALDE nu a făcut nimic”; „Liderii social-democraţi sunt nişte penali” etc.

Am urmărit de mai multe ori intervenţii ale parlamentarilor „salvatori” şi de fiecare dată am înţeles dorinţa acestui partid de a înlătura de la guvernare şi apoi din politică a social-democraţilor. Deşi o ţară se organizează şi se conduce prin legi, aceşti politicieni ar dori să fim fără reguli, norme şi legi! Cred că au învăţat de la fostul preşedinte Traian Băsescu cum poţi deveni proprietar a peste 290.000 ha de teren agricol, iar apoi cum poţi oferi sfaturi, îndrumări chiar şi îndemnuri pentru conduita democratică. Domnia sa vine mereu la România tv. şi se laudă pentru toate cele făcute în mandatul de preşedinte, nesocotind orice realizare din alte mandate şi învăţându-i pe cei de la guvernarea de astăzi ce şi cum să facă!

Dorinţa de a avea „partidul meu” iar apoi un nou mandat la Cotroceni au întreţinut o anumită atitudine, conduită şi activitate din partea domnului Klaus Iohannis, preşedintele României. Mereu nemulţumit de activitatea Guvernului, alături de critici nejustificate, a cerut de mai multe ori demisia prim-ministrului Viorica Dăncilă.

După prezentarea raportului de evaluare a activităţii procurorului general Augustin Lazăr, de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, domnul preşedinte a venit cu aprecierea potrivit căreia raportul este „complet inadecvat”, după care ne spune că-l va citi şi analiza! Despre dosarul domniei sale clasat la Alba de procurorul Augustin Lazăr nu ne-a spus nimic…! Noi am aflat însă că astfel de dosare clasate între anii 2013 – 2018 au fost nouă la număr. Dar preşedintele ţării nu a uitat nici în aceste împrejurări să-i ceară şi demisia domnului ministru Tudorel Toader.

În interiorul PSD au apărut neînţelegeri şi adversităţi care privesc pe liderii Adrian Ţuţuianu, Pavel Stănescu şi Gabriela Firea, care au semnat scrisoarea prin care cer înlocuirea conducerii PSD. Aceste neînţelegeri i-au produs multă bucurie domnului Preşedinte! Un partid precum PSD, cel mai mare partid politic din România, are capacitatea de a gestiona astfel de probleme în interiorul său, iar apoi de a reveni la problemele care privesc aplicarea programului de guvernare.

Evoluţia vieţii politice din ultima vreme cred că mă îndreptăţeşte a mă întreba dacă nu cumva aceste neînţelegeri au pornit tot de la Cotroceni…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: