Catherine Deneuve îşi vinde la licitaţie întreaga garderobă Saint Laurent

Catherine Deneuve, care a sărbătorit recent împlinirea vârstei de 75 de ani, a decis să vândă la licitaţie toate creaţiile sale vestimentare realizate special pentru ea de Yves Saint Laurent, celebrul creator de modă căruia actriţa i-a fost prietenă intimă şi muză, informează AFP.

Licitaţia va avea loc la sfârşitul lunii ianuarie la Paris, au dezvăluit ieri pentru AFP reprezentanţii casei Christie’s.

Aproape 300 de articole vestimentare – paltoane, taioare, rochii, accesorii – adeseori reprezentând modele unicat, realizate de celebrul creator de modă francez, decedat în 2008, se află în catalogul acestei licitaţii-eveniment pentru universul modei, ce va avea loc în timpul Săptămânii haute-couture de la Paris.

O sută cincizeci de articole vor fi propuse la licitaţie în saloanele sediului din Paris al casei Christie’s, iar o a doua licitaţie va fi organizată doar pe internet.

„Astăzi, mă despart de casa mea din Normandia, unde păstram această garderobă, nu fără melancolie. Aceste ţinute reprezintă creaţiile unui om atât de talentat, care crea modă doar pentru a le face pe femei să devină mai frumoase”, a declarat Catherine Deneuve într-un mesaj transmis de casa organizatoare.

Expoziţia ce prezintă garderoba Saint Laurent a actriţei Catherine Deneuve va fi organizată – cu acces liber pentru public – la sediul din Paris al casei de licitaţii Christie’s în perioada 19-24 ianuarie 2019.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: